www.varchev.com

Сляп оптимизъм или суров реализъм - какво вещае 2019 за Bitcoin?

Рейтинг:

12345
Loading...

В началото на 2018 г. много анализатори предрекоха, че през годината Bitcoin ще развие пълния си потенциал, и че цената ще скочи дори повече, засенчвайки ралито от 2017 г. Mike Novogratz предрече, че Bitcoin може много лесно да достигне $40 000 до края на 2018 г. Jeet Singh направи изказване, че оригиналната крипто валута може да достигне $50 000 тази година. John McAfee направи също подобно бичи предсказване, но неговото виждане се разтяга до 2020 г.

В морето от стотици анализатори, фонд мениджъри и финансови гурута, които предричаха растежа на Bitcoin в рамките на десетки хиляди долари до края на годината, все пак се откроиха и шепа хора, които твърдяха обратното. Дори Mike Novogratz смекчи своят оптимизъм. На 3 октомври той публично заяви, че BTC няма да падне под $9 000 до края на годината. Той сгреши.

Пропадането на цената на Bitcoin нанесе сериозни щети на инвеститорите в дигитални активи по-рано през декември след като цената успя да потъне под $4 500. Дъно, което не беше достигано от повече от година.

Според някои нещата ще се влошат дори още повече. Известният анализатор Willy Woo предрича, че Bitcoin ще достигне реалното си дъно през последната четвърт на 2019 г. Неговите изчисления са базирани на индикатори, които са създадени от самия него. Той твърди, че неговия мечи сценарии е все още в ход. Неговите индикатори измерват състоянието на пазара и на самия blockchain. Това, което се е променило е, че NVTS е преминал под своята съпротива, което обикновено е сигнал за продажба. NVTS е производна функция на NVT съотношението създадено от Dimitry Kalichkin. Индикатора предоставя информация за ранни сигнали още преди ценовите пикове и спадове. NVT или Network Valuation, разделен на стойността за една транзакция е оценяващ индикатор, създаден от Woo, който измерва стойността на Bitcoin спрямо активността и състоянието на самия blockchain.

Графиката на NVT индикатора обаче показва, че нещата могат значително да се подобрят в края на следващата година.

Съществуват други приемливи доказателства, които подкрепят едно Бичи бъдеще за Bitcoin, но все още има някои фактори, които не са се разкрили достатъчно силно за началото на ново бичи рали. Tom Lee също предрича възход за дигиталната валута през 2019 г., но неговото виждане е по-скоро спекулативно. Lee предрича, че Bitcoin ще достигне $15 000 в постепенен нарастващ темп през 2019 г. Първоначалната му прогноза обаче беше, че монетата ще достигне $25 000 до края на 2019 г.

По-рано през тази година, Fundstrat публикуваха доклад, в който твърдят, че Bitcoin може да достигне $64 000 до края на другата година. Техния анализ се основава на изчисления върху разходите за копаене на Bitcoin. Техния анализ също предполага, че търсенето на Bitcoin ще е сравнително стабилно през следващата година.

Приемането и прилагането  на Bitcoin ETF би оказало изключително позитивно влияние на цената. Огромен брой молби за такъв ETF са били пуснати към и отказани от SEC, но има доказателства, че Комисията по финансов надзор на САЩ постепенно смекчава тона и започва да приема идеята с по-топло настроение.

Цената на BTC също се влияе и от потребителските групи, които вливат или отливат средства от пазара. През 2018 г. започна отлива на retail инвеститорите, а институционалните започнаха да настъпват. Това допринесе за спадане на цената на BTC през годината. Ако интересът на институционалните инвеститори към Bitcoin продължи да нараства, това със сигурност ще подкрепи цената. И обратното, ако губят интерес, цената ще продължи да пада.

Макар и Bitcoin да е най-голямата крипто валута по пазарен дял, тя е с най-бавната и скъпа крипто мрежа и реално е непрактична за ежедневни транзакции. Ако се приложи нов подход, което да превърне Bitcoin в по-практична валута, това ще засили интереса към нея със сигурност. Такъв пример е Lightning Network. Цената обезателно ще се покачи нагоре ако се случи тази промяна.

Източник: Finance Magnates

Снимка: Pixabay


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни