www.varchev.com

Според Goldman Sachs 2 фактора ще попречат на пазарната корекция

Nyse Traders

Рейтинг:

12345
Loading...

Според анализаторите от Goldman Sachs, има малък шанс от спад на пазарите скоро, просто защото прекалено много инвеститори се притесняват за това.

Прогнозите за корекция се увеличиха напоследък, базирани от части на факта, че такава отдавна не е имало. Индексът S&P 500 записа 14 месеца без спад от 5%, и 19 месеца без спад от 10%.

Анализаторите от Goldman са на мнение, че тази победна серия ще продължи.

Един от двата ключови фактора, които фирмата цитира, е, че сега инвеститорите се страхуват, като по този начин не позволяват да се появи еуфорията, която може да убие бичия пазар.

"Инвеститорите днес са разколебани между скептицизма и оптимизма", казва David Kostin, главен стратег на акциите в Goldman. "Измъчените бикове най-добре описват манталитета на инвеститорите."

Интересното при позицията на Kostin е, че неговата прогноза за S&P 500 за края на годината е 2,400, което е с 2.5% под цената на затваряне в Петък. Той цитира много причини, поради които инвеститорите се страхуват от спад на пазарите, но не мисли, че те ще предизвикат разпродажба. Сред тези притеснения са ниската волатилност, високите стойности, затегнатата политика от Фед, спадащата доходност на облигациите и политическата несигурност.

Въпреки това, той е на мнение, че факторите, които подкрепят корекцията като цяло са "събитие с нисък риск". поради пониженото пазарно настроение и силните потребителски разходи, които представляват 69% от БВП към второто тримесечие.

Всъщност, инвеститорите на дребно остават предпазливи от пазара на редица фронтове. Най-новото изследване на Американската асоциация на индивидуалните инвеститори показва, че биковете на 29.3%, доста под ниското от 38.5%. Мечките, в същото време са на 35.7%, като историческата средна е 30.5%, докато неутралните са на 35%.

Дългосрочните инвеститори са изтеглили $81.1 млрд от фондовете тази година, според Bank of America Merrill Lynch, въпреки, че ETF са компенсирали повече от тази сума с входящи потоци от $291 млрд.

Потребителите също така показват устойчивост, като продажбите на дребно нараснаха над очакваните 0.6% през юли, което е най-доброто четене за 2017 година.

"Докато повечето се фокусират върху скромните затягащи движения, които се изпълняват от Фед, инвеститорите трябва да отбележат значителния икономически стимул, осигурен от много по-слаб щатски долар и много по-ниска доходност на облигациите," каза Jim Paulsen, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group. "Несъмнено, фондовият пазар ще спадне в даден момент, но най-вероятно само когато базовите икономически основи спаднат."

Източник: Bloomberg Pro Terminal

Jr Trader Alexander Kumanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни