www.varchev.com

Средствата на инвеститорите е по-добре да бъдат в акции, отколкото в кеш

Рейтинг:

12345
Loading...

Височините достигнати от пазарите започват да притесняват инвеститорите за предстояща вероятна корекция, тъй като много от акциите са надценени, но и излизане от пазарите и прибягване до пазене на финансовите средства в кеш, има своите рискове.

Въпреки факта че много от акциите изглеждат надценени, определяне на точното време за излизане от пазарите и след това точното време за вход е доста трудно. Това действие за задържането на финансовите средства в кеш може да се окаже голяма грешка. Дори и големите инвеститори не са толкова големи късметлии и трябва да осъзнае ще това е важно.

Инвеститорите трябва да затварят позиции и да приберат печалби, но това трябва да е добре преценено и ако се окаже грешка, трябва да бъдат готови отново за покупка и това не е лесно да се прави. Преди инвеститорите да излязат от пазарите и да насочат инвестициите си в друга посока, първо би трябвало да оценят факта от данъчната реформа от 15% понижение, което ще бъде положително за пазарите и може да продължат да се покачват. Въпреки че пазарите са на рекордни нива и е разбираемо че много инвеститори се притесняват и искат да приберат някои от печалбите си и да се предпазят,но те трябва да разберат катализатора на това движение на пазарите и какво стои зад това движение преди да започнат да изтеглят активите си.

Инвеститори които се опитват да влизат и излизат от пазарите, често изпускат по-големите движения нагоре. Индексите отскочиха нагоре с 13% след Президентските избори. Ако си бил инвестирал $1 на пазара през 1996 г. и не си затварял позицията си то в момента инвестицията в акции е $4.82, докато в облигации ще е само $1.60, информация от Morningstar.

Ако си се опитал да предвидиш пазара и времето през което ще пада или ще се качва, вероятно сте изпуснали най-доходните 13 месеца за през последните 20 г. инвестицията ви вероятно щеше да е $1.64. Много е трудно да определиш точното време в което пазарите ще се вдигат или падат.

Сектори които може да има ръст

Енергийния сектор и в сферата на Биотек имат още място за ръст и може да служат за диверсификация на портфолиото, тъй като енергия винаги трябва и има консумация.

Инвеститорите не трябва да излизат от пазарите, защото може да пропуснат период на печалби. Подобренията в технологиите позволяват на инвеститорите да излизат и влизат в сделки много лесно сега, но волатилните моменти на финансовите пазари трябва да се използват за покупка. Секторите в Биотек и сигурността на данните, компании като тези все още са подценени. Биотек компаниите не се търгуват базирано на техните печалби, а по-скоро на това дали продуктите им са одобрени от Федералната комисията за лекарствата. Инвеститорите трябва да се фокусират върху фирми с добър набор от лекарства които все още са в фаза на развитие.

Сектора на сигурността на данните е друг сектор който има голям потенциал, тъй като кибер атаките стават все по-често явление и клиентите на тези фирми могат само да нарастват.  Една от тези фирми която е позиционирана за ръст и ще види положително покачване на печалбите си е Palo Alto Networks (PANW).

Енергийния сектор и компании в здравеопазването и технологиите остават с добри потенциали за ръст, въпреки че в здравеопазването може да има промени, поради смяна на Obamacare.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни