www.varchev.com

Съвети за инвестиране през Март от Jim Cramer

Рейтинг:

12345
Loading...

С президентството на Trump носейки нови закони, смени в кабинета и промени на различни политики, представяме ви анализ на секторите и акциите, които е най-вероятно да бъдат засегнати през месец Март.

Докато пазарите, в по-голямата си част са се нагодили към администрацията на Trump, има признаци, че инвеститорите пренебрегват или игнорират някои аспекти от политиките на новия президент, които могат да представляват риск за корпоративните интереси.
Какво е необходимо на инвеститорите да знаят, за да позиционират правилно портфолиата си през Март?
Те трябва да се фокусират върху сигурно убежище като златото, както и валутите, фиксираните доходи и подбрани акции. Да не споменаваме и намаляването на данъците, коeто може да повлияе силно върху компании като Apple(AAPL), Cisco (CSCO), както и Johnson & Johnson(JNJ) и Pfizer (PFE).

Jim Cramer, основателя на TheStreet и мениджър на Action Alerts PLUS portfolio, което притежава Apple и Cisco, обсъди тенденциите за Март.

Обърнете внимание на новият данъчен законопроект

Администрацията на Trump изпращя смесени сигнали относно данъчната реформа, която вече помогна на банки като Bank of America (BAC) и JPMorgan да се изстрелят нагоре.
Все още не се знае какви точно ще бъдат реформите на Trump. Най-вероятно, промените ще са по-малки, от колкото бе обещано, и ще отнеме по-дълго време за да се изпълнят. Въпреки това, ще бъде мъдро да се подготвим за възможните промени и да нагодим портфолиата си.
Очаква се тази реформа, каквато и форма да има, да има най-бърз ефект върху средствата от общински облигации и дивидентните акции. Други компании, които ще бъдат повлияни ще бъдат Alphabet (GOOGL), както и Microsoft (MSFT) и Oracle (ORCL).
Фактически, всеки американски бизнес и инвеститор очаква с нетърпение данъчните облекчения, които Trump иска да приложи. Но въпреки това, е добре да се защитим срещу поллитическите рискове.
Акции, които предлагат такава защите могат да се намерят в Russell 2000, като акциите с малка пазарна капитализация често заплащат около 33% данъци, срещу грубо 28% от големите имена в S&P 500.
Тези, които обичат сами да избират акциите си може да преминат към сектора на регионалните банки, като KeyCorp (KEY) и Bank of the Ozarks (OZRK)

На валутния пазар всички са решили, че данъчната реформа ще се отрази добре на долара. Общото мнение е, че повечето пари в джоба на корпорациите и на потребителите ще доведе до повече харчене, което ще стимулира икономиката и ще повдигне цените на акциите и на недвижимите имоти.

Златото вече направи добър старт на новата 2017 година, като се покачи с 8% до $1,230 за унция. Главната причина за това е инфлацията. Златото винаги е било признак на богатство и средство за хеджиране срещу инфлацията.
Jim Cramer обсъди и какво ще направи Fed през Март месец. Той сподели, че истинския риск се крие в сценария, в който Fed всъщност не направи нищо. “ Искаме да видим измерено увеличение на лихвите. То може да вдигне хазните малко, но ще бъде контролирано”

TheStreet


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни