www.varchev.com

Този цикъл ще свърши

Рейтинг:

12345
Loading...

Графиката по-долу показва, всяка икономическа експанзия връщайки се назад до 1871г. и последвалия спад на пазара.

pic420d92ab383d54aa9dd3cae5b06c399b

Тази таблица трябва да уточни нещо много ясно - този цикъл ще приключи.
Въпреки това, за сега, възходящите настроения съществуват като физически лица продължават да подържат исторически високи нива на собствен капитал и ливъридж, гонейки добив в най-рисковите области, и поддържане на относително ниските нива на пари в брой, както е показано в диаграмите по-долу.

1

 

1-2

 

1-3

Има само няколко души, освен мен, които обсъждат вероятностите на по-ниски постъпления през следващото десетилетие. Но нека да направим някои основни изчисления.

Първо, общото мнение е, че акциите ще се върнат:
6% -8% за година в реална (коригирани с инфлацията) стойност,
плюс или минус каквито и промени да виждаме в съотношенията за оценка.

Включвакйки се в изчисленията получаваме следния сценарии:
Ако P / E10 намалее от 25Х до 19x през следващото десетилетие, доходността на капиталовите инструменти трябва да е приблизително 3% / реална годишна стойност или 5%/година - номинална.
Ако P / E10 намалее до 15Х, връща спада до 1%/реална годишна стойност 3%/година номинална.
Ако P / E10 остава на настоящите нива, възвращаемостта трябва да бъде 6% на реална годишна стойност или 8% за година номинална.

Ето още един начин за да видите разликата между това, което е "обещано", в сравнение с това, което "всъщност" е случило. Графиката по-долу е на средната норма на възвращаемост и нестабилността на цените на пазарите от 60-те години, за да се представят и екстраполират тези декларации в бъдеще.

2

Когато слагаме волатилноста във възвращаемостта разликата между това, което инвеститорите са обещали (и това е огромен недостатък в финансово планиране) и какво всъщност се е случило с парите им е значително в дългосрочен план.
На второ място, а може би и най-важното, е че ти умря дълго преди да осъзнаеш дългосрочната средна норма на възвращаемост.

Графиката по-долу показва S&P 500, в сравнение с годишните печалби и средната стойност на пазарна възвращаемост след 1900г. През последните 113 години, на пазара НИКОГА е произвела връщане 6% всяка година, независимо че средната стойност е 6,87%.

3

 

На второ място, и по-важното е, че математическите очаквания за бъдеща възвращаемост, предвид настоящите нива на оценка, не издържат. Предположението, че установените цени могат да паднат без цената на пазарите, което влияе отрицателно е също груба грешна. История подсказва, както е показано на следващата диаграма, че установените цени не падат без възвращаемост на инвестициите което влияе негативно до голяма степен.

 

4

 

За да го докажем се обръщаме към математиката

Ако предположим че ръста ще бъде доста слаб за сега и Централната Банка успее да увеличи БВП до нива на исторически норми до 6,3% годишно. Но това не е реалистично, и когато пазарите са близо до историческо високи нива, предположенията стават доста завишени и в крайна сметка накрая нещата излизат извън контрол.

Ако използваме съотношението пазарна капитализация/БВП от 1.25 и дивидента на S&P индекса от само 2%, ние можем да предположим крайна възвращаемост, използвайки формулата на Hussman.  (1.063)(0.63/1.25)'(1/10)-1.0+0.02=1.3% годишно.

Ние можем да потвърдим уравнението и резултата като измерим в бъдеще крайните печалби на акциите през следващите 10 години от всяка точка на оценителните нива.

5

 

Ако погледнем 20 години напред става още по-зле.

pic906a2b805a2ee831d2106029733ee70c

БВП много вероятно ще бъде слаб за през следващите 10 години. Това се дължи на структурните промени на пазара на труда, повишената продуктивност, която подтисна истинския ръст на заплатите. Домакинствата са не могат да си позволят допълнителна консумация.

Така че, ако ние прогнозираме 4% БВП бъдещите приходи стават още по-лоши  и ако вземем 3% и така може да разбере каква е ситуацията.

Много от главните анализатори правят предположения които няма как да се осъществят в бъдещето, тъй като пазарите са много волатилни и това повдига ефекта на много по-високо ниво. Когато пазарите падат силно в някой цикъл, и то винаги става така, инвеститорите се панират и започват да продават на дъното. Едно от проучванията виждаме че от 30 години насам S&P има годишна възвращаемост от 10,35%, докато фондовите инвеститори има само 3,66%. Така че презумпцията за 6% възвращаемост на финансовите пазари не е реална.

Това е така поради факта че инвеститорите гонят приходите, Купуват високо и продават ниско. Този бичи пазар със сигурност не е приключил още. Позитивния момент на пазарите е твърде труден за спиране, особено в стадия на повишените очаквания, но те все някога приключват. То ще стане освен ако ФЕД не е намерил начин на регенерира икономическите и бизнес цикли, този цикъл е към своя край, и началото на регресивен. Тъй като навлизаме в 8-та година на увеличение. Това е особено вярно след като Централната Банка продължава да увеличава празнината в бъдеще чрез нейните парични политики.

Дали пазарите ще са на по-високо ниво в бъдеще? Може да се очаква. Но ако лихвите и инфлацията бързо се разраснат и последиците ще са много по-лоши от очакваните.

Може ли да предскажем кога ще свърши този цикъл, не. Но може да кажем че ще свърши, и когато това стане и тренда се обърне тогава ФЕД ще е готов.

 

pic33ab666ae75100b86d5ee33556d9b31d

 

Ние видяхме същия анализ на пазарите през 1999 и 2007, може да има различни фактори и ситуацията да се развие по-различно но крайния резултат ще бъде един и същ. Така че ситуацията е такава докато спре да бъде такава.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни