www.varchev.com

Том Лий: Bitcoin ще скочи до $ 25,000 за 5 години

Рейтинг:

12345
Loading...

Съоснователя на FundStrat Global Advisor - Том Лий, обяснява различни методологии за оценяване на Bitcoin и споделя, своите краткосрочни и дългосрочни възгледи за ценовите нива, основани на тези методи за оценка.

Том Лий: Тук съм със Сара, за да поговорим защо вярваме, че Bitcoin може да достигне 25 000 долара през следващите 5 години.

Сара Силвърстейн: Ти в същност имаш няколко научни бележки за това.

Лий: Да.

Силвърстейн: Може ли първо да поговориш за краткосрочния си модел. На къде смяташ, че ще се насочи цената сега и какъв модел на оценяване използваш?

Лий: Да, в краткосрочен план смятам, че bitcoin наистина е следвал много стриктно модела на поведение на социална мрежа. Това означава, че колкото по-голяма е ангажираността, толкова по-голяма е стойността. И в краткосрочен план sсмятам, че до средата на 2018г., криптовалутата ще достигне най-малко 6 000 долара.

Силвърстайн: Ти използваш Закона на Меткалф, може ли да го обясниш?

Лий: Да, Меткалф е професор, който представи теорема, за стойността на мрежата, която е квадратът на броя на потребителите и е основана от Джордж Гилдер. Ако на база на тази теория изградите един много прост модел, който оценява bitcoin като квадратен функционален брой потребители, се получава, че 94% от преместените Bitcoini-и през последните четири години се обяснява с това уравнение.

Силвърстайн: Нека да използваме пример, за обяснение на мрежовия ефект. Един факс е безполезен, защото вече, никой не използва факс, но да речем всички ваши приятели започнат да използват такава машина, тя става много ценна. Но бил ли е този метод ефективен при оценяването на нещата в миналото?

Лий: Да, има случая - законът на Metcalfe наистина обяснява растежа на пазарната стойност на Facebook, Alibaba и Google. Това са примери, при които, ако удвоите броя на потребителите, увеличавате повече от двойно полезната стойност. Това е малко като рекламата през 70-те години, нали знаеш, когато кажеш на приятелите си и те казват на приятелите си и така нататък.

Силвърстейн: И така в дългосрочния си модел на оценяване ти виждаш Bitcoin, като заместител на златото, като алтернативна валута?

Лий: Да, точно така, и наистина - това, което се опитвахме да направим, е да признаем, че създаването на ценност в бъдеще е в цифровия свят. Искам да кажа, всички бъдещи големи бизнеси ще бъдат цифрови. И с тази концепция Bitcoin представлява склад на стойност, защото е криптирана - лична кодирана база данни, която в продължение на седем години не е опростена. Искам да кажа, че това е начин да се съхранява стойност. И ако личната информация е нашето злато, bitcoin е нашето цифрово злато. Така че ние смятаме, че златният пазар, който е 9 трилиона и за цяло поколение на инвеститори злато е техният склад на стойност. Мисля, че това следващо поколение млади хора виждат бисквитите като техен склад и ако Bitcoin отклони 5% от пазара на злато, ще струва поне 25 000 долара на брой.

Силвърстейн: Това е голяма цифра и ти смяташ, че 25 000 долара за единица, зависят от 5% от парите, които може да отидат от злато в Bitcoin. Е, как ще се пренасочват тези с 5%?

Лий: Това обясняваме в нашето проучване. Първо, смятам, че златото оценява основно номиналния БВП. Така че няма инфлация. Предполагам, че паричното предлагане расте с по-бавни темпове, отколкото в исторически план. Тогава числото от 5% наистина отразява предположението, че инвеститорите ще разпределят в смесения си портфейл само 5% на алтернативни валути. Днес тази сума е много по-голяма, тя е по-близо до 10% или 15% в някои портфейли. Така че, ако 5% разпределение, би оценило Bitcoin на 25 000 долара. Цифрите лесно биха могли да стигнат до $ 100 000, $ 200 000.

Силвърстайн: Bitcoin специално или говориш за всички криптовалути?

Лий: И двете. Мисля, че уникалното е, че Bitcoin е бенчмарк в една все по-голяма вселена, в която в момента съществуват над 630 криптовалути. Но това, което открихме в нашето изследване е, че колкото повече монети се издават, толкова повече се използва bitcoin като главна разменна монета, което означава, че стойността на bitcoin всъщност расте, с появата на все повече криптовалути.

Силвърстайн: По-рано спомена, че ако някои големи инвеститори се заинтересуват цената може бързо да скочи?

Лий: Да, точно така. Интересното е, че bitcoin не е свързана с други класове активи в момента и мисля, че това се обеснява с факта, че не е крипто валутата не е институционална. Тя наистина се държи от миньори и ентусиасти. Повечето от тях се наричат ​​"hodlers". Знаеш ли, те не са продавачи. Така че ликвидността на bitcoin е измамно малка. Наскоро имаше много известен портфолио мениджър, който стартира хедж фонд с $500 млн. Ако той използва типичен ливъридж, купува $ 2.5 млрд. Bitcoin, но няма Bitcoin в обръщение за $ 2.5 млрд. Лесно можеш да видиш движението, базирано на ликвидност, в "bitcoin", което далеч надхвърля целевите ни цени.

Силвърстайн: Колко ги надхвърля?

Лий: Е, това остава в сферата на - нищо, което официално ще потвърдя - но, си спомнете спайковете на ликвидност. Виж какво се случи с петрола. Помниш ли, че петролът стигна до 300 долара при ликвидност. Така че вероятно би било лесно да си представим, че Bitcoin може да достигне 75 000 долара или нещо подобно.

Пълното интервю може да видите тук

Източник: BI
Trader-Г.Божидаров


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни