www.varchev.com

Топ 4 неща, които трябва да знаете за пазара в Сряда

Stock Market

Рейтинг:

12345
Loading...

1. Очаква се FED да намалят лихвите

Очаква се Федералният резерв да намали лихвите за първи път от повече от десетилетие, когато обяви решението си за политика в 21:00 (GMt +3).

Въпреки че се намалява с 0.25 базистни пункта, има известни очаквания, че изявлението ще разкрие раминаващи се гласове, увеличавайки фокуса върху показанията на председателя на Фед Jerome Powell за бъдещия път на паричната политика по време на неговата пресконференция.

Пазарите ще търсят намеци за това колко агресивно ще бъде облекчаването през останалата част от годината. Fed funds futures поставиха шанса за още 25 базисни пункта през септември на малко под 70% и трето понижение през декември с шанс от 50%.

Широко се очаква съобщението на Фед да започне глобален процес на облекчаване от страна на централните банки, като прогнозата на Банката на Бразилия е първата, която следва този пример.

Преди решението на Фед пазарите ще получат информация за здравето на пазара на труда в САЩ с месечния доклад за заетостта от ADP в 15:15 (GMT +3). Това е преди официалните данни на правителството, определени за публикуване в петък.

2. Apple и AMD предоставят смесени съобщения след отчетите

Акциите на Apple (AAPL.US) скочиха повече от 4%, след като тримесечната печалба победи очакванията, дори когато продажбите на iPhone спаднаха до по-малко от половината от приходите си за първи път от седем години. Изпълнителният директор Тим Кук подчерта, че ръстът на приходите извън iPhone, който се разпростира и върху всички останали бизнес решения, и предостави прогноза за продажбите за фискалното си четвърто тримесечие, надминаха очакванията.

Акциите на Advanced Micro Devices (AMD.US) потънаха с над 5%, тъй като тримесечните печалби съответстваха на очакванията, но производителят на чипове даде насоки за по-лоши от очакваното приходи за третото тримесечие.

General Electric (GE.US) ще бъде основният играч, който ще публикува печалби преди отварянето на търговската сесия, като пазарите ще се съсредоточат върху напредъка в плана за обръщане. Spotify (SPOT.US) също ще докладва преди камбаната, а Qualcomm (QCOM.US) ще публикува след затварянето на пазара.

3. Търговските преговори между САЩ и Китай „конструктивни“?

Преговорите в Шанхай приключиха предсрочно.

Въпреки че не беше дадено официално обяснение за ранното напускане на търговския представител на САЩ Robert Lighthizer и министъра на финансите Steven Mnuchin, новината дойде, след като президентът на САЩ Donald Trump пусна във вторник поредица от туитове, които нападат Китай заради това, което той заяви, че е нежеланието им да купуват американски селскостопански продукти и каза, че продължава да „ограбва“ САЩ

Избягвайки спекулациите за пълен провал в преговорите, главният редактор на китайския " Global Times " Hu Xijin - който често се смята за говорител на политиката в Пекин - заяви, че преговарящите имат "ефикасен и конструктивен дълбок обмен".

Той туитна, че и двете страни са обсъждали увеличаването на покупките на американски селскостопански продукти в Китай и САЩ са се съгласили да улеснят условията за тази цел, докато двете страни планират да "проведат бъдещи разговори".

4. U.S. futures нарастват преди решението на FED

Фючърсите на Dow нарастнаха с 72 пункта, или 0,3%, фючърсите на S&P 500 се повишиха с 6 пункта или 0,2%, докато фючърсите на Nasdaq 100 се търгуваха с 31 пункта повишение или 0,4%.


 Trader Milko Zashev

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни