www.varchev.com

Топ 5 мита за парите

wolf-of-wall-street

Рейтинг:

12345
Loading...

Филми като Wolf of Wall Street, Oceans Eleven, The Big Short и A Good Year правят нещата да изглеждат така, че е изключително лесно да направиш много пари. Но каква част от това, което гледаме в тези филми са глупости? Ще разгледаме най-големите митове за парите, долари, паундове, йени, евро - каквото кажете!

Задаване на големи въпроси като "Дали САЩ дължат наистина толкова много дълг на Китай?", "Какво е необходимо за да се търгуват акции?" и "Да си отворя ли спестовна сметка?"

 

 

Мит №5: Пенито струва 8 пъти повече, отколкото е необходимо, за да се произведе

Малко хора могат да се съгласят, че най-дребната монета в САЩ може да се използва за нещо по-различно, от хвърляне във фонтани на желанията или да се плати паркинг автомат, но от обща култура е известно, че монетата с изображение на Lincoln струва 8 пъти повече, отколкото е необходимо, за да се произведе.

Цинк и мед правят основната цена за произвеждането на монетата и в зависимост от курса на тези две суровини, лесно може да струва 1-2 цента за да се направи. На теория обаче, двете стойности се изравняват, когато цените на металите паднат. Така че ако някога сте си мислили да гоните кариера в топене на монети за печалба, помнете, че не само не е легално, а и е много по-малко доходоносно, отколкото сте си мислили.

Мит №4: Спестовната сметка елиминира възможността от загуба на парите

Глобалната икономика е доста волатилна през последните години, с жилищния балон през 2008 година и това да си скептично настроен към пазарите е далеч от неразумно, като се има предвид всичката несигурност. Обаче, въпреки че е гарантирано, че няма да загубите парите си за нощ, не означава че спестовните сметки акумулират печалби или че дори задържат средствата на същото ниво. Лихвените нива са често спрягана тема през последните години, а инфлацията в страните варите от 1.5% до над 3.5%. Парите са относителна концепция, така че висока инфлация означава ниско ниво на относително състояние в дългосрочен план.

Мит №3: Правенето на повече пари ще се отрази в по-ниски нетни приходи заради данъчните ставки

Мит №2 Да търгуваш акции е същото като хазарта

По теория, фондовия пазар може да се третира като рулетка в казино, но всеки брокер с тази нагласа ще се окаже без работа а и под ударите на законите, че е загубил парите на клиента си. Основната разлика между двете е крайната цел, като при хазарта е трудно да се спазва стратегия и дисциплина и се разчита основна на късмет, докато инвеститорите целят да разширят своите средства чрез точни изчисления и задълбочени познания. Ако акциите на Apple се повишат, инвеститорите и компанията ще бъдат доволни, но ако спечелите много на масата със зарове, Bellagio губи пари от джоба си. Взимането на калкулирани решения замества задвижваните от емоция хвърлени зарове и тези с пристрастяващо поведение бързо биват отхвърлени от пазарите.

Мит №1: САЩ дължи толкова много дълг на Китай, че Китай ги притежават

Казвано е в много политически дебати, Китай притежава САЩ и никой не иска да знае какво ще стане, ако си поискат парите обратно. Да, Китай наистина държи над трилион долара от националния дълг на САЩ, но националният дълг е много по комплексен от приятеля, който ви дължи 500 лева в пари за наем. Доларът е една от най-сигурните валути в света и Китай използва този дълг да закачи Юана към долара. Закачен към Юана долар също прави техния развиващ се пазар по-силен и конкурентен, което върви ръка за ръка с евтин китайски износ. Не се твърди, че огромния национален дълг е хубаво нещо, но определено е често засягане тема за политическата реторика.


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни