www.varchev.com

Тренд-обръщаща формация при EUR/USD, а Fed ще сигнализират повишение на лихвите през Декември тази седмица

EUR/USD Daily Chart

Рейтинг:

12345
Loading...

Fed ще сигнализират за ново повишение в Четвъртък
На срещата на FOMC през следващата седмица Фед се очаква да запази целевия си диапазон за лихвения процент на федералните фондове при непроменен 2.00-2.25%. Изявлението вероятно ще повтори перспективата за по-нататъшни градивни повишения на лихвите и по този начин ще потвърди перспективата за ход от 25 базисни пункта през декември.

US Inflation and Fed Rate

Вместо да направи незабавни промени в политиката си, Федералният резерв вероятно ще използва срещата, за да обсъди размера и състава, които балансът й трябва да има след приключване на нормализирането. Според протокола от заседанието на FOMC от 1 август председателят на Fed Jerome Powell предложи тази дискусия за оперативните рамки да се възобнови през есента. Преди това комитетът заяви, че иска най-малкият баланс, който е в съответствие с добрата парична политика. В един момент тази обща декларация трябва да бъде преведена в целеви размер за свръхрезервите; очакванията са за гама от 500 млрд. долара да достигне 750 млрд. долара в сравнение със сегашното ниво от 1,7 трд. долара и максимално ниво от 2,7 тт, което беше засегнато през 2014 г. По отношение на състава Фед предложи преди това, че той в крайна сметка е насочен към самото салдо на финансите, което означава, че всички дългове на MBS и агенциите ще бъдат закрити. Това вероятно ще бъде потвърдено. Обстоятелство, което придава допълнителна неотложност на темата, е фактът, че ефективният лихвен процент на фондовете за захранване продължава да натиска върху лихвата, платена от свръхрезервите. Ако ситуацията не се промени на заседанието през декември, изглежда, че Федералният резерв отново ще повиши лихвата, платена от свръхрезервите, с по-малко от целевия диапазон, за да прокара ефективния лихвен процент нормализиране.


Топ скалпираща стратегия на EUR/USD за 2018


Данните за заетостта в Петък много по-добри от очаквано
Nonfarm payrolls в САЩ се увеличиха с 250 хиляди работни места през октомври, тъй като заетостта в сектора на отдиха и хотелиерството се върна след понижение заради урагана Florence, който заля Северна и Южна Каролина в средата на септември.

US Labor Market

Имаше също така големи печалби в строителството, професионалните и бизнес услуги и производството, където заетостта се е увеличила най-много за 10 месеца. Икономиката създаде 118 000 работни места през септември.

Отчетът за заетостта, наблюдаван отблизо от месец март, също показва, че безработицата е стабилна на 49-годишно ниво от 3,7%, тъй като 711 000 души са навлезли в работната сила, което е знак за доверие в пазара на труда.

Пазарът предвижда прогнозите за заплатите да се увеличат с 190 хил. Работни места през октомври, а процентът на безработицата да остане непроменен на 3,7%.

Средната почасова печалба се повиши с 5 цента, или 0,2%, след като през септември поскъпна с 0,3%. Това увеличи годишното увеличение на заплатите до 3.1%, което е най-голямото увеличение от април 2009 г., от 2.8% през септември.

Работодателите също са увеличили работните часове за работниците миналия месец. Средната работна седмица се повиши до 34.5 часа от 34.4 часа през септември.

Графиката на най-търгуваната валутна двойка EUR/USD дава сигнал, който е в противоречие с очакванията за лихвите.Цената излезе от консолидацията като се понижи до предходното дъно, сформирайки тренд-обръщащата формация от double bottom. На това ниво също така се намира и 61.8% Фибоначи, което го прави още по-значимо. Demarker след кратко понижение под 0.3 вече се покачи и излезе от нива на свръх-продажби. Това означава, че трейдърите са на мнението, че след повишението на лихвите през Декември, Fed най-вероятно ще направи по-дълга от очакваната пауза преди да действа отново - давайки шанс на инфлацията в страната да отговаря на техния темп на затягане на монетарната политика.

Друг добър сигнал за това е и факта, че безработицата е на рекордно ниски нива - което говори, че колкото и добри да продължават да бъдат данните, тя няма много място за допълнително понижение - което означава, че щом предлагането няма как да расте, търсенето също е възможно да се забави, принуждавайки Fed да изчакат, преди отново да действат.

Price Action сигнал от поглъщащ бар на силни нива на подкрепа: За по-прецизен вход, изчакваме 50% корекция на предходния бар от Петък и се позиционираме лонг със стоп 1.1157 (200 пипа). Първа пречка за този трейд идва при хоризонталната съпротива около 1.1542. На тези нива се намира и 50% Фибоначи, както и 50 МА - очаквам краткосрочно колебание там. Съотношение риск/печалба около тази зона: 1/1. При успешен пробив и тест следващата пречка идва на цена 1.18039 - 38.2% Фибоначи, 200 периодна и хоризонтална съпротива - отново силно ниво. На тази цена, позицията ни вече ще бъде със съотношение 1:2. При успешен пробив и тест цената ще се насочи и към финалната си точка - 23.6% Фибоначи, около 1.2075 - където съотношението риск печалба на нашата сделка ще бъде 1:3.

Алтернативен сценарий: При понижение и образуване на доказано по-ниско дъно - негативната ценова тенденция ще се запази и този сценарий ще се развали.

Научете повече в страницата ни за обучения:

Обучение За Трейдъри И Инвеститори

Ако смятате да се занимавате професионално с търговия на световните борси не пропускайте:

Гладни Вълци 4 - Интерактивна програма за обучение и работа като професионални трейдъри и инвеститори


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни