www.varchev.com

Трите най-скандални прогнози за 2019г.

фффф

Рейтинг:

12345
Loading...

Всяка година експертите на датската инвестиционна банка Saxo Bank подготвят своите "Скандални прогнози"- хипотетични сценарии за бъдещето. които не са силно вероятно но напълно възможни и биха разтърсили пазарите ако се случат. Ето трите най-любопитни за 2019г.

ЕС опрощава дълговете... 

От древен Вавилон чак до Европа през 30-те,масовото опрощаването е доста по-често явление отколкото си мислите... Напук на пресният ни опит с гръцката криза, подобни опрощения са добре познати в Европа. В междувоенния период те са достигали до 50% от БВП за Франция, 36% от БВП за Италия и 24% за Великобритания.

През 2019 няколко фактора ( необслужваеми нива на публичния дълг, популистки бунтове, растящи лихви от ЕЦБ и нищожен икономически ръст) могат да се комбинират и да стартират наново споровете как да се предотврати нова икономическа криза. Италия е лакмусът, защото я очаква матуритет  задължения за €300 млрд. които трябва да се рефинансират през 2019 при растящи лихви. Италианската зараза бързо обхваща европейските банки и ЕС навлиза в рецесия. ECB прибягва до нови целеви операции по (TLTRO), за да намали щетите, но това не е достатъчно и когато заразата се прехвърли към Франция всички ще осъзнаят че ЕС е изправен пред ръба на пропастта....

Германия и другите в сърцевината, които отказват да оставят Еврозоната да се разпадне, нямат друг избор, освен да подкрепят монетаризацията. Икономическият и монетарен съюз издава монетизационен мандат на ECB за всички дългове над 50% от GDP и гарантира останалото чрез схема за еврооблигации.

Ново фискално правило позволява първите 3% дефицит от GDP да бъдат споделяни, а всичко над този показател да подлежи на периодичен мониторинг от Европейската комисия.

Глобален транспортен данък заради страховете за климата....

Светът изтърпява още една година на непредсказуемо време, Европа е жертва на необикновено горещо лято. Това отключва паника в световните столици. Понеже международните авиации и корабоплаване се радват на сериозни данъчни привилегии, те стават прицел на нов Глобален транспортен данък ГТД, който въвежда облагане върху всеки самолетен билет и всеки тон корабен товар.

Новата такса е изчислена при 50 $ за тон въглеродни емисии, което е двойно над предишните предложения по темата и значително над световното ниво за 2018 (15 долара за тон) по съществуващата схема за търговия с емисии на ЕС. ГТД тласка рязко нагоре цените на билетите и товарните превози, а оттам и на всички други цени, защото новата такса се прехвърля върху потребителите.

САЩ и Китай досега се противопоставяха на подобни данъци върху авиацията, мотивирайки се с Чикагската конвенция от 1944 за гражданската авиация. Сега обаче Китай променя позицията си както последица от мащабната си война срещу замърсяването. Това принуждава и САЩ да подкрепят глобалният транспортен данък.

Акциите в туризъм, авиация и корабоплаване се сриват заради увеличената несигурност и понижения растеж.

Слънчево изригване предизвиква щети за $2 трлн. .....     

Целият живот на Земята съществува благодарение на изобилието от енергия, което ни изпраща слънцето. Но то не е само полезна топка от горящ водород, а и врящ котел, способен на неописуеми прояви под формата на слънчеви изригвания. При най-тежките си такива звездата изстрелва материя и радиация под формата на Коронарни изхвърляния на маса КИМ.

В миналото подобни изригвания са прекъсвали радио и сателитни комуникации, както и инфраструктури за пренос на ел.енергия.... През лятото на 2012, Земята извади късмет, защото изключително мощно изригване достигна до орбиталната и траектория само седмица след като планетата беше преминала през тази позиция.

През 2019 не ни провървява: Мощна КИМ вълна засяга Западното полукълбо, изключва повечето сателити и предизвиква невъобразим хаос в зависимият от GPS въздушен и наземен транспорт, както и в електропреносната мрежа.

..... сметката? Около $2 трлн. , което всъщност е с около 20% под най-лошия възможен сценарий, при едно от спонсорираните от Lloyds потенциални икономически рискове от слънчеви изригвания....

 

 

 


 Trader Velizar Mitov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни