www.varchev.com

Търсите канабис акции? Вижте предложенията на Merrill Lynch

Рейтинг:

12345
Loading...

Рано или късно това щеше да се случи. Много от топ канабис компаниите са базирани в Канада и там получават по-голямо покритие, но Wall Street вече започва да им обръща все по-голямо внимание. Това се случва с бързи темпове, а канабис индустрията започва да наподобява dot-com ерата в средата на 90те. Отчитайки този факт, напълно е възможно много от тези компании вече да ги няма в следващите пет до десет години.

Merrill Lynch е един от тези Wall Street мамути, които следят индустрията и то отблизо. Анализаторите на банката остават оптимистично настроени най-вече към пет канабис компании, рейтваийки техните акции с Buy рейтинг.

Aurora Cannabis

Компания извърши няколко придобивания на други фирми, като по този начин разрасна бизнеса и отчете много добри продажби през първата четвърт. Aurora Cannabis разработва и разпространява канабис - разработени продукти за медицинско предназначение. Компанията е с вертикална интеграция и хоризонтална диверсификация сред различни сегменти по веригата като: създаване на стойност в канабис продуктите, генетични разработки, проучвания, производство и развитието на канабис продукти, както и тяхното разпространение и продажби. Merrill имат ценови таргет за акциите на компанията от $10.

CannTrust

Това е една компания от сектора, която е все още извън "радара" на инвеститорите. CannTrust Holdings произвежда и разпространява медицински продукти за фармацевтична употреба в Канада. Продава сух канабис и канабис масло. Компанията работи в партньорство с Gold Coast University Hospital. CannTrust също така се фокусира върху разработването на нанотехнология за създаването на нови продукти за медицинско приложение, в козметиката, продукти за домашните любимци. Merrill имат таргет от $8.

Canopy Growth

Това е една от най-големите компании в сектора от гледна точка на пазарна капитализация. Canopy отглежда, субсидира, разпространява канабис продукти за медицинска употреба в Канада. Продуктите на компанията са сухи листа, масла и концентрати, както и капсули. Компанията предлага своите продукти под лейбълите Tweed, Black Label, Spectrum Cannabis, DNA Genetics, Leafs by Snoop, Bedrocan Canada, CraftGrow и Foria.

Canopy също така предлага своите продукти през Tweed Main Street. Това е online платформа, която позволява на регистрираните пациенти да закупуват такива медицински продукти. Таргета на Merrill е $53 за акция.

Cronus

През 2018, голяма компания международна компания закупи дял в Cronus Group. Това е световна компания, основана през 2012 и базирана в Онтарио, Канада, с присъствие на пет континента.

През декември, Altria закупи 45% дял в компания за около $1.8 милиарда. Това беше първият знак, че традиционната тютюнева индустрия се приготвя да се конкурира пряко с новата канабис вълна. Това стратегическо партньорство дава на Cronus допълнителни финансови ресурси, възможности за производство и дистрибуция. Merrill имат тарегет от $19 за акция.

Hexo

Това е още една компания, която много бързо се разширява в канабис сектора. Hexo Corp е диверсифицирана компания, продавайки различни канабис продукти. Компания на този етап разпространява своята продукция в Канада, но се цели и да излезе на международните пазари.

Hexo си партнира с компании от Fortune500, а площта на канабис отглеждането обхваща 1.8 милиона квадратни метра в Онтарио и Квебек, както и в Гърция, с което да започнат производството и дистрибуцията в Еврозоната. Таргета на Merrill е $8.


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни