www.varchev.com

Управлението на May е към края си. Ето и графика до Brexit

Рейтинг:

12345
Loading...

Theresa May се съгласи да предостави график, който трябва да опише нейните последни действия като Министър - председател на Великобритания. На May се полага още веднъж да "хвърли зара" за да прокара сделката си през парламента, но какъвто и да е резултатът, тя заяви, че ще подаде оставка. Ето и евентуалният сценарии на събитията през следващите седмици.

Седмицата започваща от 20 май

Ако правителството ще цели да предостави отново споразумението по напускане на Великобритания от ЕС в началото на юни, ще трябва да направи официална публикация във въпросната седмица. След това ще трябва да представи официално своето предложение отново към парламента на "първо четене".

Седмицата започваща от 27 май

Тя ще започне с резултатите от европейските избори за парламент, които ще се състоят на 26 май. Прогнозите са, че Консерваторите ще претърпят солидна загуба, а Brexit партията на Nigel Farage да се представи добре. После следва европейска среща на върха на 28 май. Предполага се, че тя няма да обхваща тематика за Brexit, даже изобщо, но May е поканена. Парламентът в тази седмица ще е във ваканция.

Седмицата започваща от 3 юни

Очаква се тогава правителството да внесе за гласуване предложението на May. Няма уговорена дата. След гласуването, независимо от резултатите, May ще се срещне с Graham Brady, председателят на Tory членовете на парламента. Те ще трябва да изготвят график, според който да се проведат избори за заменянето на May и да се предложат нейни заместители. Теоретично е възможно May да спечели вотовете в парламента на "второ четене", но вероятността затова наистина е малка след като Лейбъристите обявиха, че прекъсват преговорите с правителството.

Седмицата започваща от 10 юни

Ако предложението е все още активно и премине, правителството ще иска да действа бързо към следващата фаза, където специален комитет ще разглежда ред по ред споразумението. Това най-вероятно ще се случи в Камарата, отворено за всички членове, като най-вероятно ще бъде съпътствано от много вторични гласувания и промени.

Но ако предложим, че споразумението напълно отпадне, това ще е и краят за председателството на May, а нацията ще бъде превзета от кандидатури на Tory групата.

Средата - края на юни

May остава като Министър - председател докато се намери заместник. Първо, Tory групата ще свикат редица гласувания - вероятно по две на седмица - за да се оформи списък с кандидати.

Юни - август

Ще бъдат изпратени по куриер бюлетини към всички членове на Tory партията, които ще изберат бъдещият министър - председател на Великобритания.

Август - септември

Има избран нов лидер, който встъпва в длъжност

29 септември - 2 октомври

Конференция на Консерваторите.

17 - 18 октомври

Среща на Европейския съвет, две седмици преди 31 октомври. Тогава Великобритания трябва да напусне ЕС. Очакванията са обаче, ще още едно удължаване на Brexit може да се случи.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Графики: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни