www.varchev.com

Уязвимите икономики от спада на юана

Рейтинг:

12345
Loading...

Забравете за "Нестабилната петорка". Тези дни, стратезите на Morgan Stanley се притесняват за това, което може да се нарече "Проблемните десет."

Накои от държавите са особено изложени на риск от действията на Китай за обезценка на юана. Особено потърпевши са  бразилския реал, перуанския сол и южнокорейският вон - които имат търговски отношения с Китай, което ги прави податливи на забавянето на втората  най-голяма икономика в света.

"Това е всичко за уязвимостта", каза Ханс Редекер от Morgan Stanley. "Основните жертви на политическите промени към този момент са валутите на страните с висока експозиция на износ и конкурентоспособността на износа на Китай."

Morgan Stanley бе прав за нестабилната петорка. Тези валути включват четири от осемте най-лоши резултати в развиващия се свят.  Бразилският реалто, заедно с лирата на Турция, ранда на Южна Африка, индийската рупия и индонезийската рупия.

За Редекер, най-голямото предизвикателство в момента е липсата на растеж на световната икономика. Докато централните банки в Япония, Европа и САЩ са инжектирали рекордни стимули, световната икономика все още  се разширява с по-бавни темпове от 2009 г. насам, според прогнозите на Международния валутен фонд.

Има известно припокриване между нестабилната петорка и новия списък под риск, като ранда и реала могат  да бъдат намерени и в двете. Също така уязвим от забавянето на Китай са тайландския бат, доларите  на Сингапур и Тайван, чилийските и колумбийските песос, рублата на Русия и  южнокорейския вон и перуанския  сол, според Редекер.

Китай е страната , в която тези закъсали десет страни най-много изнасят  показват данни на Bloomberg.  Спадът на  износа на Южна Африка е с 37% , а на Южна Корея с 30% през 2014.

Инвеститорите бяха разтърсени миналата седмица, тъй като Китай реализира най-голямото обезценяване на юана от 1994 г. насам, което поражда загриженост, че властите планират да подържат по-нисък обменен курс, за да подкрепят най-слабия ръст от повече от две десетилетия.

Отслабването на валутите на азиатските страни, които се конкурират с Китай за износа  изпращат акциите на развиващите се държави в мечи пазар. A индекса  на Bloomberg, който проследява големите нововъзникващи пазарни валути, вече е под натиск.

"Този ход от страна на Китай води до допълнителни опасения относно валутните оценки в развиващите се пазари", каза Крис Чапман от базирания в Лондон Manulife Asset Management, която управлява $ 302 милиарда.

Дори и при бушуващия пазари на юана , инвеститорите все още виждат, че  Федералния резерв се придържа към плана си да повиши лихвените проценти за първи път от девет години насам, заплашвайки да отклонят  капитали от развиващите се пазари. Фючърсните контракти показват, че търговците виждат 75% шанс централната банка на САЩ да премести лихвата до края на годината.

Това ще погълне доста голям фискален пакет за стимулиране на икономиката на Китай необходим да се обърне разпродаването на развиващите се пазари, според Редекер- и това не е ясно, че ще бъде осъществено.

"Най-големият проблем е, че ние няма да се превърне в ъгъла и икономическите резултати в Китай ще продължи да разочарова", каза той. "Инвеститорите ще гледат данните на Китай отблизо и търгуват съответно на юана."


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни