www.varchev.com

Френските компании се подготвят за евентуална победа на Le Pen

Рейтинг:

12345
Loading...

Френските компании се подготвят за най-лошото сред нарастващата преднина на Le Pen, която има намерения да извади Франция от ЕС и еврозоната.

Повечето от мениджърите на компаниите от CAC40 обмислят план Б, ако Le Pen спечели.

"Ние осигурихме кредитните си линии с нашите банки още преди няколко седмици за да може да продължим да финансираме бизнеса си" - казва Гийом Паоли, изпълнителен директор на Aramis Auto, компания която продава около 32 000 автомобила годишно.

По последни данни преди първият тур на изборите, Le Pen напредва силно пред Melenchon. Ако някой от двамата спечели президентските избори, това може да се отрази негативно на еврото и френските държавни облигации. Най-големите губещи от евентуална победа на Le Pen или Melenchon ще са банките и застрахователните дружества, които са големи собственици на държавен дълг. Първоначално компаниите които продават извън страната ще се възползват от по-евтината валута и най-вероятно ще наблюдаваме ръст в акциите им.

Докато компаниите не говорят публично за подготовката си преди изборите, мнозина от тях търсят начини да подобрят своите парични позиции, чрез издаване на повече дълг за по-дълги срокове.

Икономическата философия на двамата кандидати е почти идентична - те са анти-бизнес настроени. Кампанията тръгна в съвсем друга посока, след като Le Pen и Macron напреднаха пред Francois Fillon.

Проучванията показват, че Macron или Fillon могат да бият Le Pen на втори тур, но все още 40% от гласоподавателите остават нерешени. Le Pen предлага изтеглянето на Франция от еврозоната и издигането търговски бариери, а Melenchon иска да предоговори европейските договори, за да даде повече контрол на Франция върху европейската икономика. Той иска да повиши минималната работна заплата и да ренационализира предприятията за комунални услуги.

Програмата на Le Pen ще увеличи публичните разходи със 102млн. евро, а тази на Melenchon с близо 200млн. евро.

В същото време премията която Франция плаща по 10-годишните си заеми на Германия се покачва, докато Le Pen повишава своя шанс за победа.

spread

В крайна сметка след всичко може да се окаже, че само няколко предприемачи и френски компании ще се изместят от Франция. След като социалистът Франсоа Митрен спечели почти преди четири десетилетия очакваният поток от изселници остана неразрешен.

Източник: Bloomberg

Jr Trader Petar Milanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни