www.varchev.com

Шампионът в World Professional Traders - Мостафа Белкхаяте

Рейтинг:

12345
Loading...

Мароканецът Мостафа Белкхаяте, шампион в състезанието World Professional Traders и все още неизвестен измежду сънародниците си, се е превърнал в привилегирована мишена на главата - ловци. Днес той работи за Ларс Уиндхорст, германският Бил Гейтс, и разкрива тайните и философията си.

Много малко марокански финансови специалисти и дори по-малко инвеститори знаят Мостафа Бел Кхаяте; но този 38 - годишен мароканец се е превърнал в един от най-известните търговци в света. Нищо чудно ! Той е шампион в World Professional Traders във фючърси - титла, която той получава в края на конкурса, организиран от Международната асоциация на професионалните трейдъри, след упражнение, което е продължило седем месеца от октомври 1998 г. до април 1999 година. Мароканеца, който тогава е работил в Париж и имал натрупан опит от около десет години на финансовите пазари, е повел от самото начало благодарение на две агресивни сделки с петрол и долара спрямо йената. В края на шампионата, неговия портфейл се увеличил с невероятните 403%. С такова представление, той наистина заслужил първия чин, изпреварвайки с голяма преднина двама американци от Чикаго.
Но кой е този млад мароканец, този изключителен търговец, който не е известен измежду неговите сънародници, но известен по цял свят? Каква е неговата философия за търговия и каква е неговата тайна ?

Белкхаяте работел в American Futures Services, американска компания, базирана в Париж. От три месеца той започнал да работи в Германия за Ларс Уиндхорст, младият гений на бизнеса, по прякор немският Бил Гейтс.

Бел Кхаяте не скрил задоволството си при работата с този мениджър, който е роден през 1976 г. и който беше цитиран като модел от бившия канцлер Кол, който го канел на турнета по целия свят. Бел Кхаяте отговарял за отдела за управление на активи, който е бил създаден специално за него, но той продължава да бъде привилегирована мишена за ловци на кадри. Той дава персонализирани съвети в интернет за валути, стоки, фондовите индекси и лихвените проценти.

Бел Кхаяте дължи това постижение на Ники Уилсън, мениджърът на Mайкъл Джексън. Той е този, който е решил да го изпита в реалните условия на фючърсните пазари, след като го открил по време на виртуален конкурс в интернет за управление на портфейл. Уилсън открил сметка с 20 000 долара за трейдъра и му възложил да ги управлява в рамките на конкурса. Ники Уилсън не бил измамен, нито пък шефа му, който изпратил официална покана към Бел Кхаяте и го срещнал в Лос Анджелис. Още повече, Бел Кхаяте успял да убеди Майкъл Джексън да инвестира в Мароко - скоро след това той щял да представи сериозно предложение на мароканските власти в това отношение. Дискусиите са били в ход и с Ларс Уиндхорст, макар и в по-малко напреднал стадий, но отново с една и съща цел.

За Бел Кхаяте, търговията е на първо място за най-красивата работа на света. Това е философия сама по себе си, и е изкуство на живот: "изкуство, което се зачита като бойно изкуство, например". За да илюстрира думите си, Бел Кхаяте дава следния пример : "Ако търговецът има слабо място, той не може да го игнорира или да се преструва, че то не съществува. Той трябва да се бори срещу слабото си място, вместо да развива силните си страни". По негово мнение, търговецът не трябва да отива на пазарите за да спечели или да загуби, а за да живее за момента.

И една от най-големите опасности, заплашващи търговците, е пристрастяването към търговията. "Това е вирус, който е далеч по-смъртоносен от СПИН: търговецът не може да се въздържа от навлизане на пазара, вземайки предвид, че през повечето време, той трябва да стои далеч от бурята", обяснява Бел Кхаяте. "Пилотната риба не следва акулата в бездните", опростява той. Шампиона в World Professional Trading има изявен девиз за това: "За да успеем в търговията, пълноценна и балансирана подготовка на тялото, духа и емоциите, е необходима. Това със сигурност не е само въпрос на техники и тактики на фондовия пазар.... То е далеч по-сериозно от това!". Всъщност това е, което прави разликата между най-добрите търговци в света и другите.

Някои златни правила : никога не залагайте на дадена позиция! Човек трябва да намери тенденцията и да я следва ... в точното време, отново като пилотна риба, която се придържа към акулата, но се измъква от нея, веднага след като последната се гмурка в дълбините. Също толкова ценно правило е да се стои настрана от пазара толкова по-дълго, колкото е възможно, защото колкото по-дълго стоим вътре, толкова по-голям е риска. Това е причината, поради която той търгува само един час за целия ден, понякога не точния час, но все пак, най-подходящия !


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни