www.varchev.com

Шест прости неща, които успешните хора правят всеки ден

Рейтинг:

12345
Loading...

Успехът не се постига лесно и определено не се случва изведнъж, но има някои малки неща, които правейки всеки ден си осигурявате постигането на професионалните си цели. Някои от най-легендарните лидери в света от Elon Musk до Oprah Winfrey до CEOта на Google и Facebook, всички те приемат успеха като непрекъснат процес.

Ключа е да имате търпение и да сте отдадени. Ето шест неща, които да правите всеки ден, ако искате да сте успешни в живота:

 

1. Четете книга, която не е директно свързана с вашата кариера

Четенето е един от най-лесните начини да погледнете на живота от друга перспектива и да развиете емпатия, която се изисква за да бъдете ефективен лидер. Но е важно да разширите знанията си отвъд сферата си на познания.

Има причина Elon Musk да включва научна фантастика и биографии като някои от най-важните произведения в неговия списък с книги за четене. „Аз пораснах благодарение на книгите. Първо те, а след това и родителите ми.“ казва той в свое интервю.

 

2. Изпотете се

Не, не става въпрос за посещение на сауната или интензивна тренировка по йога.

Развиването на куража да правите нещо, което е извън зоната ви на комфорт е знак, че задобрявате. Иначе няма да стигнете особено далеч в живота. Ако мразите говоренето пред публика, бъдете първия който говори на следващата среща на екипа. Дори да сте толкова нервни, че да се изпотите от притеснение, просто го направете. С времето ще стане по-лесно.

Mark Zucherberg е отделил години да научи мандарин. И познайте какво? Доста е добър в това. Страхът и развитието не могат да съществуват в едно пространство. Едното трябва да го няма, за да може другото да съществува и да се развива.

 

3. Тренирайте

В продължилото пет години проучване на богатите хора, става ясно, че редовните упражнения са нещо валидно за всички. „Тези които са си създали навика да тренират редовно имат огромни конкурентни предимства пред тези, които не спортуват.“ Тез и прединства включват по-високо IQ, воля, увереност и до 20% повече енергия.

Много от милиардерите като Oprah Winfrey, Sheryl Sanberg и Richard Branson включват упражненията в дневния си режим. Според проучвания дори кратките ежедневни упражнения могат значително да удължат живота.

 

4. Давайте

Митът, че самотния герой е успял защото е успял със собствени усилия е точно такъв – просто мит. Истински успешните хора разбират значението на важността на това да се дава, най-вече на тези които имат нужда.

През 2010г. Bill и Melinda Gates и Warren Buffet основават Giving Pledge, организация за заможните лица и семейства, които даряват над половината от средствата си за каузи като премахване на бедността и подобряване на световното здравеопазване.

Не е нужно да са огромен размер средства. Може да е просто предлагане на помощ на колега или възрастен човек за покупките му. Ако сте прекалено заети да дадете или да върнете услуга, значи сте прекалено заети за да успеете.

 

5. Отделете момент да помислите за конкуренцията

Michael Jordan казва „Аз играя за да спечеля, без значение дали по време на тренировка или официална среща. И няма да позволя на нищо да застане на пътя ми или състезателния ми хъс за да спечеля.“ Професионалният баскетболен играч, който е бил изключен от баскетболния отбор в гимназията след това е успял да спечели всички шест шампионата и да основе един от най-високо оценените брандове за спортни стоки в историята.

Злопаментността и задържането на яда може да ви повлияе негативно, но признаването на постиженията на конкуренцията и тези които се съмняват във вас може да е силна форма на мотивация. Това ви кара да дадете всичко от себе си с цел да успеете и да ги убедите, че грешат.

 

6. Излезте и мислете

Всеки знае, че прекарваме прекалено много време на телефоните си, но това за което не говорим е какво много от нас не успяват да направят: Да оставим устройствата, да излезем и просто да размишляваме.

Проучване на американската асоциация по психология е открило, че разходките на открито могат да увеличат креативността и да подобрят уменията за разрешаване на проблеми. Когато има цел да се генерират нови идеи по време на работния ден би било полезно да се включат разходки навън.

Mark Zucherberg, Richard Branson и много други предпочитат да провеждат срещите си в движение, защото това им помага да генерират нови концепции. Това е много по-бърз начин да се стигне до същността на бизнес предложението, да се вземе решение и да се сключи сделка. Освен това е и добър начин да се извърши някаква физическа дейност и да останете фокусирани по време на натоварен работен ден.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни