www.varchev.com

Ще продължи ли ралито при индексите или корекцията предстои

Varchev Finance

Рейтинг:

12345
Loading...

Забавянето в глобалния икономически растеж все още е по-вероятен сценарий от синхронизираното възстановяване, дори и когато централните банки водят разхлабена монетарна политика. САЩ понижиха своите ставки три пъти тази година. През новата седмица ще очакваме решенията за лихвите от централната банка на Австралия и Великобритания, но и при двете шансовете за промени са малки. Трейдърите оценяват шансовете за понижение на ставките на под 50%, което почти със сигурност означава, че няма да има изненади на пазара.

Докато оттеглянето от ескалиращото търговско напрежение между САЩ - Китай отведе акциите близо до новите рекорди, облигациите в размер от $17 трл. имат отрицателна доходност и ключовият пазарен сигнал за рецесия в САЩ все още мига в червено.

Повечето централни банки по света, водени от Fed и ECB, понижават лихвите, а фискалния стимул изглежда неизбежен. Прогнозите за растеж и инфлацията за повечето икономики изглежда са в затишие или в най-добрия случай се движат с исторически скромни темпове, според проучванията на Reuters.

По отношение на анкетираните централни банки, настроенията изглежда се запазват към облекчаване на монетарната политика през следващата година. 71% от 177 икономисти твърдят, че забавянето на глобалната икономика е по-вероятния сценарий.

Това мнение се е преобърнало драматично от преди шест месеца, когато икономистите бяха почти разпределени по отношение на това, кое е по-вероятно. Оптимизмът, споделен между много анализатори, че търговското напрежение между САЩ и Китай ще изстине изглежда се е изпарил.

През новата седмица ще следим price action сигнала при индексите, които са близо до историческите си върхове. Нива, от които често сме виждали резки понижения, които в последствие са се оказали просто здравословни корекции.

EUR/USD също е на сравнително високи нива, което означава, че през следващата седмица трейдърите най-вероятно ще се опитат да намерят таван на текущото движение и късите да превземат пазара. Липсата на икономически новини, които могат да играят роля на катализатор при долара означава, че техническия анализ ще е отново силен фактор. Като такъв, нивата около 200 периодната и множеството диагонални и хоризонтални съпротиви могат да бъдат добър таргет за затваряне на дългите и обръщане на средносрочните позиции към шорт.


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни