www.varchev.com

Trading day in one post 17/08/2017

Рейтинг:

12345
Loading...

Обзор на Азиатските пазари: Повечето от Азиатските пазари се търгуваха в позитивна територия днес освен Японските акции и борсата в Хонг Конг. Позитивните настроения се принесоха от по-добро представяне на Американските акции. Вниманието на трейдърите се премести от геополитическите рискове обратно към икономическите данни и проблемите в Белият дом. Инвеститорите продължават да се тревожат за несигурността около план на Президента за реформите, след като Trump разпусна стратегическата си група, състояща се от бизнес директори. Също така докладът от ФЕД за паричната политика показа че инфлацията вероятно ще остане под 2 процентната цел на банката и допълнително ще забави увеличението на лихвите, като това спря увеличението на доларът и беше разпродаден. Японският индекс Topix отчете спад с -0.02%, Kospi нарасна с 0.52%, Hang Seng спадна леко с -0.09% в Хонг Конг, докато индексът Shanghai Composite се увеличи 0.38%. Австралийският индекс S&P/ASX 200 нарасна с 0.01%.

 

Валутен пазар: Бичи движението на Американския долар беше прекратено след доклада на ФЕД, след като той показа че инфлацията остава да бъде проблемен фактор за икономиката и вероятно увеличението на лихвите ще се забави допълнително. Йената се повиши като USD/JPY падна до 109.655. Най-добре се представиха Австралийският долар, но и NZD получи подкрепа от това. Канадската валута се търгува смесено, като е по-силна от щатският долар, но пада срещу AUD. Швейцарският франк се засили срещу паунда, но Австралиеца пребори и него, след по-добрите данни от Австралия за безработицата. Като цяло слаб USD и GBP, силни AUD, NZD и Йена.

 

Commodities markets: Златото и Среброто се повишиха, след като индексите спаднаха, веднага след новината за разпадането на стратегическата група на Президентът. Металите се търгуваха на $1,287.50 и $17.12, респективно. Петролът се понижи отново достигайки $46.70 долара за барел, дори и след по-добрите данни от запасите днес. Мечи тренда на черното злато вероятно ще продължи. Алуминий достигна най-високата си точка, търгувайки се на връх на 3-месечните фючърсни контракти, като предлагането на метала е спаднал до 9 г. дъно. Цената на Паладий продължи да се покачва, подкрепа от много по-слабият долар.

 

Европейски борсов пазар: Днес на вниманието на инвеститорите ще бъдат икономически данни в Европа, като настроенията преди отварянето на европейските индекси изглеждат негативни. Очакваме продажбите на дребно на Евро зоната, и Великобритания, но и нови молби от безработни от САЩ. Немският индекс DAX ще отвори с понижение от -37 пункта до 12,230, Френският CAC ще отвори с около -19 пункта понижение до 5,162, а Британският индекс FTSE 100 ще отвори с -11 пункта понижение до 7,419. Данните от Европа продължават да бъдат по-добри от очакваните и вероятно трейдърите ще останат положително настроени и днес, има вероятно да видим по-високи стойности на акциите по-късно през сесията. Брутният вътрешен продукт в Евро зоната нарасна с 2.2% за второто тримесечие, отново по-добри от прогнозата.

 

Американски борсов пазар: Американските акции затвориха с повишение днес. Трите големи индекса се търгуваха в позитивна територия, но изтриха част от печалбите си след като бизнесът като цяло е недоволен от Президентът Trump. Докладът от ФЕД за паричната политика също оказа влияние, но то бе позитивно. Фундаментално икономиката продължава да се развива добре, но има индикатори които предвещават спад на икономическият ръст. Членовете на ФЕД прогнозират че инфлацията ще остане под целта на Банката от 2% и това ще окаже негативно влияние на увеличението на лихвите което вероятно, ще се забави. Президентът днес разпусна своята група която се занимава с бъдещите стратегически решения и политика. Това оказа негативно влияние тъй като бъдещето на реформите става несигурно. По-лошите икономически данни за строителството на жилища също не подкрепиха долара.

DJIA:  25.47 пункта/  0.12%  - 22,024.46
S&P:  3.49 пункта/   0.14%   - 2,468.11
NASDAQ:  12.10 пункта/ 0.19%  -  6,345.11
RUSS 2000:  -1.03 пункта/ -0.07% - 1,382.21
VIX:  11.89

Apple достигна рекордни нива от 160.80. За S&P повишения отчетоха секторите на Материалите и Комуналните услуги, но акциите на фирмите за продажби на дребно паднаха. За DJ, с повишение се търгуваше Home Depot и United Technologies

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии:

09:00 - Германия - Индекс на цените на едро
11:30 - Великобритания - Продажби на дребно
12:00 - Евро зона - Индекс на потребителските цени
12:00 - Евро зона - Търговски баланс
15:30 - САЩ - Нови молби от безработни
15:30 - САЩ - Производственият Индекс на Philadelphia
15:30 - Канада - Продажби в производството
16:15 - САЩ - Индустриално производство
20:00 - САЩ - Реч на Kaplan от ФЕД
20:45 - САЩ - Реч на Kashkari от ФЕД


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни