www.varchev.com

Един от най-успешните хедж фонд мениджъри - Джон Полсън

Рейтинг:

12345
Loading...

Джон Паусон е един от най-известните мениджъри на хедж фондове в наши дни. Най-голямата сделка на Паусон до момента е залогът му против имотния пазар в САЩ малко преди световната финансова криза да настъпи. В резултат на успешната си сделка неговият Pauson & Co хедж фонд известно време е третият най-голям в света, като в средата на 2012 година управлява внушителните 24 милиарда долара.

Това, което Паусон прави, е наистина забележително. Има много анализатори, които успяха да предвидят този балон, но хората, които са направили състояние в резултат на това може би се броят на пръсти. Все пак за да залагаш против най-голямата икономика в света, в момент, в който всички останали купуват, се иска не малко смелост.
Изводът от неговата история е, че големи пари правят тези, които смело застават против мнението на тълпата.

Полсън започва кариерата си в Boston Consulting Group през 1980 г., когато той направи изследвания, предоставяне на консултации на дружества. Амбициозни да работят в инвестиции на Wall Street, той се оставя да се присъединят Odyssey Partners, където той е работил с Леон Леви. Той премина на Bear Sterns работи в сливания и придобивания отдел, а след това да Gruss Partners LP, където прави партньор.

През 1994 г. той създава своя хедж фонд, Paulson & Co. с 2,00 милиона щатски долара и един служител намиращ се в офис на Bear Stearns на 26-ия етаж на 277 Park Avenue. Фирмата се премества е Madison през 2001 г. До 2003 г. фондът му е нараснал до 300 милиона долара активи.
Полсън и неговата компания се специализира "поради определено събитие" Инвестиции, т.е. в сливания, придобивания, съпътстващи дейности, конкурси и т.н. - и той е направил стотици такива инвестиции в цялата си кариера.

През 2006 Полсън организира нов фонд (Paulson Opportunity Fund Credit) залагането срещу облигации, обезпечени с ипотечни книжа, използващи суаповете за кредитно неизпълнение. Полсън е с "изстрел към славата и богатството", когато неговите инвестиционни стратегии се отплащат по време на катастрофата на пазара на жилища с високорисковите ипотечни кредити. Неговият залог срещу ипотечния балон е наречен "най-голямата търговия някога" от Григорий Цукерман, който е написал книга с това заглавие.

През 2010 г. той създава друг хедж рекорд фонд, правейки близо 5 милиарда долара за една година. През 2011 година, той губи инвестиции в Банка Америка и Citigroup, заподозрян е в измами базирани в Китай и Канадска фирма- Sino-Forest Corporation. Неговият фонд Paulson Advantage, спадна рязко през 2011 Полсън се превърна и в основен инвеститор в злато.

 


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни