www.varchev.com

Как се развиха очакванията на J. Gundlach за 2019

Рейтинг:

12345
Loading...

Преди една година, Jeffrey Gundlach изрази своето предпазливо виждане за пазарите след като обяви 2019 "за годината, в която никой не направи пари". Както стана ясно, 2019 се оказа наистина година, в която почти никой не прибра печалби - при акциите, облигациите, ресурсите и дори Bitcoin.

Тази статия е за предишните прогнози на главния инвестиционен стратег на DoubleLine Capital, а по-късно днес в "Just Markets" webcast, Gundlach ще представи своите очаквания за 2020. Очаква се той да засегне редица теми, включително вижданията му за златото и притесненията му за американския дефицит. Възможно е да засегне и темата за президентските избори.

Ето какво предвиди Gundlach преди година и какво от това, което той заяви се изпълни.

Нововъзникващите пазари

Това, което Gundlach заяви за тях беше: "След години на слабо представяне, сега е настъпило точното време да се инвестира в EM пазарите."

Какво се случи: MSCI Emerging Markets Index донесе доходност от 19% през 2019 в сравнение с 27% на MSCI All World Index и 31% за S&P500.

Европа

Gundlach: "Европейските акции са същински капан".

Какво се случи? Euro Stoxx 50 се покачи с 27% (измерено в долари), най-големия ръст от 2013. FTSE100 добави 17% към стойността си (измерени в паунди) и 22% (измерено в долари).

Щатския долар

Твърдението на Gundlach: "Ако FED са по-малко hawkish, доларът най-вероятно ще отслабне".

Какво стана в действителност: USD достигна най-ниската си точка на 9 януари 2019. FED намалиха лихвите три пъти, а доларовия индекс завърши годината със слабо изменения от началото на 2019.

Петрола и ресурсите като цяло

"Възможно е да видим zig-zag движение в цените на енергийните пазари и ресурсите" - Jeffrey Gundlach, 2019.

Как се разви ситуацията: Bloomberg commodities index наистина се движеше така, отчитайки ръст от 5.4% за 2019. Цените на петрола скочиха с 34%, а ралито им продължава и в началото на 2020 с оформилото се напрежение между Иран и САЩ.

Дълговите пазари

Какво каза Gundlach: "Разкарайте се от junk облигациите докато цените са все още високи и следете за намаляване на рейтингите на инвестиционните дългове".

Какво се случи: Junk облигациите имаха най-добрата си година от 2016, докато дългът с инвестиционен рейтинг остана най-силно търсен от 2009 насам, според Bloomberg Barclays Index.

Крипто

Думите на Jeffrey G.: "Bitcoin, търгувайки се в момента за $4000, спокойно може да се покачи до $5000, но това покачване няма да е за хората "със слаби сърца".

Какво стана в действителност: Bitcoin достигна ръст при $13 851 през юни, като завърши годината при цена от $7 200.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Графики: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни