www.varchev.com

Дисциплината е марка на топ трейдърите

Рейтинг:

12345
Loading...

Това, което отделя великите световни трейдъри от тълпата други такива е тяхната способност да имат целенасочен подход за печелене на пари, като в основата на това седи дисциплината. Те са показали, че е възможно да се печелят пари от много различни пазари включително акции, индекси, валутна търговия и стоки. В допълнение те могат да се приспособяват към различни условия, а особено за CFD трейдъри това е жизнено важно.

Търсенето на разочароващия Свети граал

Много технични търговци постоянно търсят Светия граал на системите и определено съществуват подходи, които работят по-добре от други такива, въпреки че много малко подходи могат да работят постоянно на всички пазари.

Това, което е по-важно е нуждата от основен наръчник от правила, който да покрива емоционалния аспект на търговския процес. Може да се започне с три основни такива: да се следва тренда, ограничаване на риска и внимателно управление на парите. Неспазването им обрича много интелигентни хора на търговски неуспех.

Естествено съществуват много ситуации, когато нещата се влошават и през тези моменти е човешко да се постави под съмнение въпросната методология или търговска система, или да се пробва с промени на вход/изход точките да се опита да се „оправи" проблема, дори да се изостави текущата система и да се започне наново.

Много търговци се страхуват от загубата отново и биха пропуснали някои от най-добрите сделки по същото време, по закона за средните стойности. Те биха започнали да избират сделките, които им изглеждат добри, отколкото да третират всяка една сделка като поточна линия за потенциалини победители.

На тази основа, полезно е човек да се придържа към допълнителен списък с правила, които помагат за по-добрия сън на един CFD трейдър, да поема част от емоционалната вреда която може да бъде причинена от стресови условия на пазара.

Правило 1: Не правете Вашата система твърде усложнена

Съвременният търговски софтуер има стотици вградени индикатори за технически анализ, допълнително всякакви комбинации на стратегии и експертни анализи, от сложността на които може да се захласне човек.

Ключово е да се намери проста методика, която работи в общия случай, имайки предвид, че нито един индикатор не работи във всички случаи еднакво. Опитайте се да я направите и задържите проста и се придържайте към стратегия в която се чувствате комфортно.

Не използвайте подход основан на тренда, когато акция или индекс се търгува в рейндж. (Което се отнася за много акции през по-голямата част от времето). По същия начин е самоубийствено да се изпползват осцилатори в трендови пазар - освен, че излъчват слаби сигнали, може и да пропуснете новият ход на изцяло ново движение.

При съмнение , намерете най-силните акции на пазара, измервайки наклона на тяхното представяне или чрез сравнение спрямо водещият/контролен индекс. След това просто се опитайте да следвате тренда, и обратното когато продавате акции.

Правило 2: Винаги продавайте „сила" и купувайте „слабост"

Като трейдър с краткосрочни цели, не е задължително да действате като Уорън Бъфет и луксът да можете да чакате 10 години за дадена стойност да се покаже за вашите акции. Ако използвате марджин, какъвто обикновенно е случая за CFD търговия, Вие искате резултати.

Това, което трябва да разберете, оповавайки се на тренда е, че обществото продължава да купува, дори когато цените са паднали, докато професионалиста купува защото цените са се покачили.

Разликата може да не изглежда логична, но да купувате „сила" е във ваша полза при търговия. Правилото за оцеляване не е да „купувате ниско и да продавате високо" а да „купувате високо и да продавате още по-високо". Ако сравнявате дадени акции от една група, купете най-слините и продайте най-слабите.

Това може да работи също и при спад - не се страхувайте да продавате отново и отново, докато няма промяна в тренда. Обикновените CFD трейдъри знаят, че акции за които се наддава са непроменливо силни точно преди дадени известия. Тези, които обявяват предупреждения за печалбите обикновенно вече са започнали да поевтиняват.

Правило 3: Всяка сделка трябва да е като предходната

Не знаете кога може да уцелите джакпота в този бизнес, но трябва да възприемете всяка една сделка като потенциял за най-голямата сделка на годината. Може и да е, може и да не е, но ако следвате дисциплинирана стратегия важното е да отчетете всеки един сигнал. Не се обезсърчавайте ако любимата ви сделка не се развие както сте се надявали - има много други от които да избирате всеки ден.

Правило 4: Търпението е добродетел

Това може би е най-голямата тайна за да бъдете успешен трейдър. След като вече сте настроени за сделка, дайте й време да се развие и дайте време да създаде печалбите, които сте очаквали. Стремежа към малки печалби е най-сигурният път към тотална загуба, тъй като никога не могат да се превърнат във върховни печалби.

Истинските пари в търговията идват благодарение на една, две или три големи сделки, които се случват често. Ако мисълта за загуба си играе с вас, бихте издърпали част от парите и бихте оставили останалата част от позицията отворена използайки тренд индикатор. Вместо това си поставете реалистична цел, която да е доста по-висока от вашите нива на стоп загуби. Ако вашата трейдърска система е правилна, би трябвало да направите печалби дългосрочен план.

Правило 5: Понесете загубите

Малките и бързи загуби са най-добрите загуби, колкото и дразнещи да бъдат. Не са важни парите, а мисловния капитал използван когато сте неимоверно зает от загубена сделка, която възпрепятства други възможности.

Трябва да очкавате стъпки назад от време на време като част от всяка една система на търговия, но трябва да ги приемете и да продължите. Повечето от най-добрите търговски системи имат около 40% шанс за печалба, но спечелилите се придържат към тенденцията да постигат много по-високи постъпления, отколкото загуби.

Правило 6: Забравете нуждата да „си върнете парите"

Ако сте преминали през поредица от сериозни загуби, което е нещо неминуемо за всеки един трейдър, вземете си почивка за известно време. Затворете всички сделки и спрете да търгувате за няколко дена или отидете на почивка. Ума ви може да си играе игрички със себе си, може да последват още загуби, докато нуждата „да си върнете парите" е огромна и трябва да бъде премахната.

Ако можете да овладеете тези прости правила, Вие вече сте много по-напред от по-голямата част от трейдърите. Според закона за средните стойности и при положение, че това е игра на „нулев сбор", Вие имате възможността да правите стабилни печалби и естествено да се наслаждавате на търговията - не е задължително да бъде стресиращ бизнес, но хората имат тенденция да го правят такъв. Трябва ви единствено дисциплина.

 


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни