www.varchev.com

Дългосрочните перспективи пред Silver се подобряват

Рейтинг:

12345
Loading...

В края на годината винаги си струва да отдели време, за да прецени как пазарите затварят на годишна база. Най-значителните движения, подложени на най-малко шум, винаги са най-добрия вариант за търсене на посока в дългосрочни графики. Що се отнася до среброто, годишната графика най-накрая се опитва да набира скорост, а металът се намира в най-голяма близост до 10-годишната си пълзяща средна стойност, от началото на мечия пазар в цените на метала. Освен това, въпреки че не се усеща осезаемо, металът е на близо петгодишен максимум на годишна база. Това са две положителни събития и предполагат, че среброто има добър успех, като най-накрая ще задържи над 10-годишната си пълзяща средна стойност през 2020 г. Въз основа на това, си вадим извода, че всякакви всички по-сериозни корекции през 2020г. ще дадат добра възможност за покупки.

Добрата новина за сребърните бикове е, че текущия мечи пазар изглежда, че най-накрая може да приключи. Сега среброто е малко под своята 10-годишна пълзяща средна, която е около 18 долара и имаме основания да вярваме, че цената ще се задържи над това ниво през 2020г. При затваряне над 10-годишната пълзяща средна в края на 2003 г. и 2004 г. последваха три големи години за метала с 15%, 29% и 47% възвръщаемост съответно през 2004, 2005 и 2006 г. Следователно, ако среброто най-накрая успее да пробие тази критична устойчивост и ако задържи печалбите си, 2020-те може да са много добри година. За да изпълни това условие, среброто да среброто ще трябва да се затвори над 18.05 долара за унция на 31 декември.

Ако увеличим мащаба на годишната графика, има още едно положително развитие, което, мнозина пренебрегват. Въпреки че много участници на пазара вероятно гледат върха от 2014 г. - $21.25, за да изчакат потвърждение на пробива, забелязваме изключителна сила и значителна промяна в движението на цените през 2019 г. Що се отнася до сегашната цена от $17.9 метала е на път да затвори на нов 5-годишен връх. Това е дори по-значимо от пробив на нивото $21.25, тъй като тази зона веднага ще бъде подложена на яростна атака от страна на продавачите.

Макар че краткосрочните графики все още се нуждаят от известно развитие, голямата картина най-накрая започва да изглежда добре и да дава знаци, че този мечи пазар е към края си. Ключът към подобряването на тази гледна точка ще бъде годишно затваряне над $17.15 за сребро, като годишното затваряне над $18.05 би потвърдило началото на нов дългосрочен, възходящ тренд. Корекциите са нормално явление и е вероятно да видим няколко двуцифрени такива през 2020 г., като ще дадат възможност за купуване на инвеститорите, които могат да чакат.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни