www.varchev.com

Основателя на Walmart, Сам Уолтън и неговия страхотен пример за скромност и постоянно желание за усъвършенстване

Рейтинг:

12345
Loading...

Сам Уолтън е вероятно най-успешният бизнесмен за всички времена, изградил най-голямата компания в съвременната история – Wallmart. Това, което е по-интересно в него е, че той е бил изключително скромен, спестовен и с желание да се учи. Именно за това ще прочетете сега.

Когато Сам Уолтън вече бил най-големия retail магнат в САЩ, двама бразилци, които имали верига хранителни магазини в Бразилия, писали на всички големи CEO-та в САЩ, за да им поискат съвети как да развият бизнеса си. Никой не им отговорил, освен Сам Уолтън, като последният дори ги поканил да му дойдат на гости в Америка.

Така и направили. Когато се видели на вечеря Сам Уолтън започнал да ги засипва с въпроси за бизнеса им. Странното било, че в края на вечерята той им бил задал много повече въпроси, отколкото те на него.

В голяма степен позициите били обърнати – той бил ученикът, а не менторът. По това време Уолтън бил най-успешният retail предприемач в САЩ. Бразилците били в шок. Защо този толкова успешен бизнесмен задава въпроси на тях?

Не е ли невероятно как дори след като е на върха, той продължава да бъде скромен и не спира да се учи и да търси начини да се усъвършенства?

Друга история пак с него – въпросните бразилци го поканили да им гостува в Бразилия. Той се съгласил. В деня, когато било пристигането му, бразилците получили обаждане по телефона от полицията, откъдето им казали, че човекът, който очакват, е в полицейското управление.

Те веднага отишли да видят какво става. Оказало се, че след пристигането си Сам Уолтън намерил някакъв магазин, където “алеите били по-широки” от тези в Уолмарт, и легнал на земята, за да мери точно колко са широки.

Хората помислили, че е луд и викнали полиция, която го арестувала. Отново страхотен пример за скромност и постоянно желание за учене и усъвършенстване.

И това са само 2 от историите за Сам Уолтън! Има още много. Целият му живот е пример за постоянно усъвършенстване и скромност. Самият той обичал да обикаля по магазините на конкурентите си и да казва, че никой не е прекарал повече време, изучавайки конкуренцията, от него. Повече можете да прочетете в книгата му – Made in America.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни