www.varchev.com

Търгувайте заедно с най-големите финансови институции в света чрез системата за "Iceberg" ордери

Рейтинг:

12345
Loading...

Айсберг ордерът е една поръчка, която е била разделена на няколко по-малки с целта да се прикрие действителното й количество.

Когато големите пазарни участници трябва да купуват и продават големи количества от финансови инструменти, те могат да разделят поръчките си на по-малки части, така че публиката да не ги вижда наведнъж - точно както "върхът на айсберга", частта, която е видима, прикриваща масивната му част под водата. Чрез прикриване на големината на позицията, ордерите Айсберг намалят влиянието върху движението на цената.

За да продадат голямо количество от дадена валута, институциите се нуждаят другите да купуват много от тази валута в същото време. Но как го правят точно? Те принуждават останалите да го правят, и след това ги примамват. Това трябва да се случи, защото институциите трябва да прикриват следите си. Ако не го правят, те ще подскажат на всички какво ще правят и пазара ще реагира светкавично. Това ще им струва хубавата цена. Ние можем да ги видим, те не могат да се скрият от нас, така че това значи, че може да търгуваме заедно с тях.

Има 3 основни дисциплини, които трейдърите използват за да участват на пазарите. Има неограничен брой трейдинг стратегии, но в реалност има лимитиран брой главни дисциплини, които хората използват. И това са "breakout traders", "retracement traders" и "level traders". Обикновено хората са използвали и трите, но се фокусират върху една от тях по време на определен трейд. При първата дисциплина, трейдърите използват пробив на ключово ниво като сигнал за вход, при втората се гледа корекция при пробива, а при третата самото ниво.

За целта се използва исторически технически анализ, като се построяват съпротиви по върховете или подкрепи при дъната.

Когато цената достигне до тези нива, да речем ключова съпротива, както е показано на графиката отгоре виждаме как тя се отблъсква на няколко пъти от нея. При първото отблъскване имаме поглъщащ мечи бар. Това е достатъчен price action сигнал за "level" трейдърите за къса позиция и стоп над сенките. Цената се оттегля от нивата, след което идва за нов тест. Съпротивата издържа, акумулират се нови къси позиции и тя пак тръгва надолу. И така отново и отново цената отива за тест, създава къси позиции и прави малко движение надолу. Но така, с всяка къса позиция, се поставя стоп над съпротивата.

Когато заемете къса позиция, при затваряне на сделката вие купувате. Както се вижда, след четвъртият тест, съпротивата не издържа и цената се качва над нея, като има затворен поглъщащ бар над нея. Този бар обира всички поставени стопове на късите позиции и акумулира купуване на валутата - точно от каквото се нуждае институцията за да направи своя "short". Пробива е достатъчен за "breakout" трейдърите, и те заемат дълга позиция със стоп под бившата съпротива, сегашна подкрепа. При тест на подкрепата, "retracement" трейдърите чакат сигнал. Както се забелязва, последват няколко доджи бара, които дават индикации за лонг, генерирайки още покупки и поставяйки още стопове отдолу.

Тогава и идва момента, в който институцията пуска първата част от шортовата си позиция. Както вече обяснихме, те пускат позициите си на части, като по този начин се предпазват от големи пазарни движения. Цената прави още два бара нагоре, след което се срива с голям мечи бар, обиращ всички стопове отдолу. Цената оттук може и да продължи в негативна дирекция, но все пак институцията има още няколко части от позицията си. За да се възползва от добрите нива, които може да има, цената задържа нивата си, създавайки нови къси позиции от трейдърите и стопове над съпротивата. При новото преминаване над съпротивата вече всичко е готово, институцията е "принудила" хората да купуват, като тригира стоповете им от късите позиции и след това създава price action сигнал за нови дълги позиции, като по този начин генерира още покупки и още по добра цена.

Шортът от тук е неизбежен, институцията е пуснала цялата си позиция на няколко части и движението продължава стремглаво надолу.

Основно правило при търгуване "Iceberg" ордери е, че при тези ключови нива трябва да има два ясно изразени bar-a далеч от съпротивата, както се забелязва и при началото на низходящото движение.

На тези нива вече е безопасно да се отвори къса позиция със стоп над върховете, като съотношението риск/печалба трябва да е минимум 1/3.

Picture: pixabay.com


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни