www.varchev.com

Как да успеете при търговия на FX пазара

Рейтинг:

12345
Loading...

Търгуването на форекс пазара лесно може да излезе извън контрол, ако не се придържате към плана си за търговия или не сте намерили все още стратегия за търговия, с която да ви е удобно. Също така много трейдъри не успяват да контролират емоциите си, докато търгуват на пазара, което ги кара да правят неща като претъргуване или да рискуват твърде много пари за позиция.

Каквато и да е причината за проблемите ви на пазара, в тази статия ще се опитаме да дадем няколко съвета, с които да се превърнете в печеливш форекс трейдър.
Разберете, че само вие можете да се контролирате.

Пазарът не може да се контролира, без значение колко директно или индиректно се опитвате да го правите. Трябва да разберете, че пазара си няма и идея, че съществувате. Това не е „живо същество" и не се интересува дали ще изгубите пари за една сделка или за всички сделки. Това което трябва да направите е да се научите да търгувате с пазара и да вземате тов, което ви дава, което може да се получи ако имате план и го следвате стриктно. Това се нарича „ да се контролирате" и колкото по често и директно контролирате емоциите си и следвате логиката на пазара, толкова по-често ще печелите от сделките си. Емоционалните трейдъри се опитват да „насилят" пазара със собственото си мнение и те стават весели, ядосани или тъжни, в зависимост от това дали пазара следва желанието им. Трябва да разберете, че пазара е независим звяр и това, че ви е ударен стопа с 1 пипс или не ви се е активирал профита за 1 пипс е това което е и няма нищо персонално срещу вас.
Търгувайте с дългосрочна переспектива.

Дори и най-добрите трейдъри в света имат седмици на загуби, но защото те продължават да са постоянни в действията си, а и защото осъзнават, че една сделка не може да определи успеха или загубата, те продължават да са печеливши в края на месеца. От друга страна са трейдърите, които след продължителна загуба, започват да влагат много чувства във всяка една позиция, което води до повишение на риска, но каквато и да е причината за загубата не трябва да смятате, че една или няколко неуспешни сделки ви правят неуспешен за месеца или за годината. Когато започнете да мислите дългосрочно и да разберете какво наистина има значение и повишите срока на переспективата и на края на годината ще сте печеливш - спирате да рискувате толкова много и да влагате чувства , което ще ви помогне да не вършите глупости, като да търгувате, когато знаете, че не трябва или да рискувате твърде много.

Фокусирайте се на дневна графика.

Твърде много трейдъри се фокусират на търговия на малките графики - 1 или 5 минутни. Всички тези графики карат новаците да претъргуват и евентуално да изгубят пари. Трябва да се фокусирате на дневна графика преди да се опитвате да търгувате на по-малките графики. Причината за това е, че дневната графика предлага истинското движение, без дневните флуктуации и „пазарния шум", докато ви предлага също доста възможности за търговия през месеца. Малките графики съдържат много „пазарен шум" и безмислени движения, които ще доведат до повече объркване и слаби решения за търговия за нетренираното око. Фокусирането на дневна графика бе също едно от нещата, които ме направиха успешен трейдър на пазара.
Станете търпелив трейдър.

Ако искате да станете наистина печеливш трейдър, трябва да разберете силата на търпението. Не направих „обратния завой" в търговията си, докато не разбрах, че не трябва да влизам в много сделки непременно, за да бъда печеливш. Всъщност веднъж спрял претъргуването и станал по-търпелив и дисциплиниран моите резултати претърпяха драматичен обрат към по-добро. И така най-лесното нещо, което може да направите е просто да се успокоите, да поемете дълбоко въздух и да приемете факта, че търгуването с по-малко сделки може да ви донесе по-голяма печалба отколкото многото на брой сделки.

Прибирайте печалбите.

Много от начинаещите просто не прибират печалбите си или когато го правят печалбите са толкова малки, защото от изчакване те са ги прибрали едва тогава, когато пазарът се е обърнал драматично срещу тях. Трябва да игнорирате чувството на надежда и лакомия и да се научите да прибирате профита, който пазара ви дава. Няма нищо грешно в трейлинг стоповете при пазар, които ви дават възможност да затворите по-голяма печалба. Но ако продължавате да вземате малки печалби и стопа липсва, ако на пазара настъпи обрат - това може да се отрази лошо на позицията ви и тогава имаме проблем. Типичните нива за риск-награда са 1:2 или 1:3 и аз не се интересувам от това дали пазара продължава да върви в моята посока, защото съм спечели 2 или 3 пъти рискуваната сума за позицията и защото знам че ще има и други възможности много скоро.

Усъвършенствайте стратегията си за търговия.

Последният съвет, който имам към вас е да се опитате да усъвършенствате стратегията си за търговия преди да се опитвате да търгувате с реални пари. Много от трейдърите губят пари точно поради липсата на такава система. Никога не трябва да търгувате с реални пари ако нямате певчеливша система за търговия, за това опитайте се да усъвършенствате плана си на демо търгувия поне три месеца. Не трябва да търгувате на пазара освен ако не сте 101% сигурни, че ще се случи точно това, което очаквате. Като успеете да го постигнете - тогава ще избегнете претъргуването и вземането на глупави решения на пазара. Да започнете без стратегия е същото, все едно някой да отвори ресторант без да има хора, които да знаят как се готви. Това означава, че ще започнете да губите пари и то бързо.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни