www.varchev.com

Играта на цифри – изгражда упоритост без емоционалност - Ex Merrill Lynch Bankers

Рейтинг:

12345
Loading...

Bank of America Merrill Lynch е поредната компания разместила върха на инвестиционното банкиране. В условията на банковата експанзия Diego De Giorgi и Karim Assef бяха ко-управляващи в инвестиционното банкиране.

Двамата са с контрастиращи кариери. Assef е прекарал почти 20 години в банката. Кариерата на De Giorgi е преминала в Goldman Sachs и едва през 2013 преминава в BAML като Co-head of corporate and investment banking for EMEA.

De Giorgi е базиран в Лондон. Ентусиазираният италианец  даде, някои кариерни съвети относно инвестиционното банкиране на конференцията e-Financial Careers през ноември миналата година.

  1. инвестиционното банкиране е игра с цифри – изграждаща упоритост без емоционалност

„Това, което ми липсва, допълвам с енергия“, каза De Giorgi. „Вие се нуждаете от енергия, ентусиазъм, устойчивост и упоритост. Често няма да бъдете успешни и ще се налага да прекарвате множество часове в презентиране, но така ще станете конкурентен. Ние не продаваме физически продукт, ние продаваме това, което можем да направим за нашите клиенти и трябва да показвате интелект и упоритост.“

  1. Инвестиционното банкиране е според  човека. Знайте си цената.

Инвестиционните банки са изправени пред конкуренция за максимално изградени таланти на всички фронтове. De Giorgi каза, че когато той е започнал в инвестиционното банкиране преди 25 години, най-добрите студенти в Европа са били разпределени 50:50 между банкирането и консултантския бизнес. Конкуренцията все още е интензивна в инвестиционното банкиране, въпреки че студентите вече се насочват към технологичните и други индустрии. Веднъж одобрен, талантът на студентите продължава да е атакуван от фондовете за дялово участие и хедж фондовете и банките трябва да продължават да отблъскват конкуренцията.

„Бизнесът ни е професионално обслужване и 99% от активите ни са нашите хора. Ние трябва да правим всичко за да ги привличаме и да няма изтичане на таланти,“ каза той. „Инвестирането в следващо поколение е най-важното, което можем да направим и е най-голямото ни предизвикателство.“

  1. Не оставяй работата да определя кой си

Инвестиционно банкиране е известно с дългите работни часове, но трябва да се поддържа интерес и извън работата. Тези "интереси" ще ви направят по-интересни за клиентите. Ако единствената ви тема е следващата сделка, това може да не предизвика добри чувства и да отблъсне клиента.

"Подобно на повечето високо натоварени работни места, инвестиционно банкиране има потенциала да изсмуква живота от вас, ако го допуснете", каза той. "Това е възможно ако работата ви определя, но вие трябва да поддържате живота и извън работата. Това е добре и за отношенията ви с клиентите – ако всичко, за което говорите е следващата сделка, те никога няма да се превърнат в наистина големи ваши клиенти ".

  1. Знайте какво ви движи

Защо отивате в инвестиционното банкиране? Какво ви вдига сутринта (или ви буди през нощта)?  Ако това е само парите, няма да е за дълго – нещо друго трябва да ви кара да действате.

„Още в началото на кариерата си, тук много повече отколкото в другите индустрии, ще имате достъп до високопоставени фигури. Твърде малко професии дават възможност да контактувате с CEOs още на двадесет, в стил „задимена стая за преговори“. Това е достъп, който получих на 21 и продължава и до днес“,  казва De Giorgi.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни