www.varchev.com

Печелившата инвестиционна стратегия на Уорън Бъфет може да бъде приложена за всяка покупка, която правите

Рейтинг:

12345
Loading...

Уорън Бъфет знае едно-две неща относно избора на полезни инвестиции.

Когато решава дали да инвестира в дадена компания или не, той и неговите партньори следват няколко прости насоки. Една от тях е да опитат да определят дълголетието на компанията.

По време на годишното събрание на акционерите на Berkshire Hathaway през 2017, Бъфет каза "Това е бизнес, на който по една или друга причина можем да гледаме за пет, десет или 20 години напред и да решим, че конкурентното предимство, което има в момента, ще продължи през този период".

Или просто казано, Бъфет решава, че си заслужава да се инвестира в бизнеса, защото ще продължи да съществува занапред.

"Неговият подход е да бъде наистина сигурен в нещо, преди да го купи, и един от начините, по които упражнява тази дисциплина, е да не продава почти никога.", казва биографът на Бъфет, Roger Lowenstein, автор на "Buffett: Създаването на американски капиталист".

Въпреки, че не всички ще постигнат същите резултати като Бъфет на фондовия пазар, неговия основен принцип може да се приложи към почти всяка покупка, която правим: Инвестирайте в дългосрочен план.

Когато решавате дали да купите дом или не, един от първите въпроси, които трябва да си зададете, е: Колко време планирам да остана тук? Колкото по-дълго живеете там, толкова по-ценно ще е инвестиционното недвижимо имущество.

Същото важи и за дрехите, уредите, мебелите и всичко останало, което използвате ежедневно. Макар да е примамливо да икономисате, избирайки най-евтината опция в момента - особено ако сте с ограничен бюджет - с течение на времето, по-хубавите артикули ще се справят по-добре, правейки първоначалните разходи да си заслужават.

Независимо дали пазарувате нов чифт джинси или сте на пазара за нова кола, приложете правилото Бъфет за следващата си покупка: Дали това си заслужава да се задържи?

Източник: Bloomberg

Jr Trader Ivan Ivanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни