www.varchev.com

Политическите рискове остават определящи при GBP и EUR

Рейтинг:

12345
Loading...

GBP и EUR остават притиснати от разпродажби спрямо останалите основни валути.

Волатилността при двойката GBP/USD достигна 1,5%.

GBP-24febrНаблюдаваме процес при който политическите рискове се превръщат автоматично в икономически. Вероятният (засега) сценарий "Brexit" оказва негативен ефект върху очакванията за британската икономика и предизвиква ръст на разпродажбите на GBP.

Изявата на Марк Карни при отчета за инфлацията не доведе до оптимизъм, след като основната констатация беше за ръст на дефлационния риск и усилващ се натиск върху британския промишлен сектор от страна на европейски и японски вносители.  Евентуална силна статистика за четвърто тримесечие на британския БВП би могла слабо да подкрепи валутата, но общите настроения остават негативни. Според анализ  на Morgan Stanley, евентуалното излизане на Великобритания от ЕС може да доведе до спад на GBP до 1,3000 спрямо USD.

Ако се абстрахираме от възможния "Brexit", проблемите пред евроикономиката няма да намалеят. Истинско препятствие остава и задълбочаващата се неявна но силно конфликтна ситуация между водещите икономически сили Франция и Германия по въпроса как да се направи евро-икономиката по- устойчива. Това е сблъсък на два коренно различни икономически и политически модела. Берлин продължава твърдо да отхвърля идеите за създаване на общ бюджет на еврозоната и съвместната отговорност спрямо банковите рискове или спрямо каквато и да било обща финансова политика по отношение на дълговете. Французите от своя страна обвиняват Германия, че само говори за солидарност, но показва точно обратното. ЕЦБ се опитва мълчаливо да балансира. Двете водещи страни са притиснати и от огромни вътрешни проблеми, които пренасочват политическото напрежение към негативни финансови очаквания. И в този смисъл низходящият тренд при EUR засега изглежда предопределен.

G.Hristov / Head of Fundamental Analyzes


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни