www.varchev.com

Kога пазарът е свръхкупен или свръхпродаден

Рейтинг:

12345
Loading...

Ричард Криво обяснява един прост метод за определяне къде валутната двойка се намира в спектъра.
Чували ли сте някога анализатор да казва нещо като "AUD / USD е свръх накупен и предстои корекция" или че "EUR / NZD е свръх продаден и предстои отблъскване"? Това може да звучи като доста убедителна информация, но какво точно означава това?

Тези термини се използват за описване на състоянието на пазара, който се определя чрез някои технически индикатори. Тези индикатори се наричат осцилатори, като два популярни примера са Stochastics и RSI. Един осцилатор често се използва като инерционен индикатор, който измерва текущата цена на дадена валутна двойка в сравнение с нейната историческа цена в рамките на определен период от време.

Скалата и за двата индикатора е от 0 до 100. Когато Stochastics достигне нивото 80, пазара се счита за свръх накупен, а когато Stochastics достигне нивото 20, пазара се счита за свръх продаден. RSI използва същата скала от 0 до 100, но стойността за свръх накупен е 70, докато стойността за свръх продаден пазар е 30. Идеята е, че когато пазарът достигне някоя от крайностите, възможността за промяна на посоката се увеличава.
Все пак, това не означава, че предстои обръщане. Пазарите, които са в силен възходящ тренд може да останат свръх накупени за дълги периоди от време, както и пазарите , които са в силен низходящ тренд може да останат свръхпродадени за дълги периоди от време. Ето защо тези осцилатори имат донякъде ограничена стойност в трендови пазари.

Въпреки това, когато пазара се намира в низходящо движение и осцилатора се движи до свръх накупен, има много по-добър шанс за обрат. Обратно, когато пазарът е с възходящ тренд и осцилатора се движи надолу към свръх продаден пазар, също има по-голям шанс за обрат.

Също така, когато Stochastics се придвижи нагоре до свръх накупено състояние, пазара има тенденция за обрат и да преместване обратно в посоката на тренда. Това е един от начините, по който търговците използват този инструмент за идентифициране на възможност за търговия. Ключово тук е, че пазарът се намира в низходящо движение, и като такъв , ние ще търсим сигнали за продажба от Slow Stochastics. Този сигнал ще бъде придвижването на индикатора надолу от 80.

Ако пазарът е във възходящ тренд, обратното би било валидно, и ние бихме третирали движение надолу към свръхпродажба като възможност за покупки, когато Stochastics се върне над 20.
Така че, докато осцилаторите могат да бъдат особено полезни за идентифициране на възможностите за търговия, посоката на тренда и търговията в тази посока са това, което увеличава надеждността на тези средства.

 


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни