www.varchev.com

Перфектния вход - стратегия

Рейтинг:

12345
Loading...

Ето един прост начин по който трейдърите да идентифицират и търгуват ситуации с висока вероятност за печалба.

В основата на стратегията  предполагаме, че трейдърите ще купуват в зоните на търсенето и ще продават в зоните на предлагане. Достатъчно лесно. Все пак, ключов компонент на нашата стратегия е да се търгува в посоката на по-големия тренд. Сравнително лесен начин да се определи тренда е да се използва инструмента трендлиния.

Основното правило за работа с линиите на тренда е, че са нужни две точки за да се начертаят, а третото докосване на трендлинията го потвърждава като валидна линия. И така, какво ще правим с него след това?

666665555555555555

 

 

 

 

 

 

 

Една проста техника, която използвам, е да се изчака цената да докосне трендовата линия, която съм начертал, а след това незабавно да погледна в ляво на графиката. Пресечната точка на цената и трендлинията изравняват ли се със зона на предлагане или зона на търсене? В този случай тя добре се изравнява с много очевидно ниво на предлагане. Когато това стане, възниква очевиден момент за търговия! Веднъж отворена, сделката има съотношение най-малко 3:1 печалба / риск до следващата зона на търсенето (за къси позиции, зони на предлагане за дълги позиции), в която ще предприемете краткосрочна сделка. Стопа ще отиде над зоната на предлагане, а целевата печалба малко над зоната на търсене.

И така, кое направи зоната за предлагане толкова очевидна? Е, това се съдържа в няколко основни зависимости. Ще спомена няколко основни зависимости, които са били споменати по-горе. Първата е скоростта с която цената напусна зоната на предлагане от последният път, в който тя бе там. От около 1.0250 до 1.0180 в една свещ?

Седемдесет пипса в шестдесет минути? Това е доста бързо. Не е най-бързото, което съм виждал, но е достатъчно бързо за мен!

Следващата основна зависимост, която ще спомена, е скоростта на връщане -колко бързо цената се върна в зоната на предлагане. Забавното на тази таблица е, че връщането беше бързо, но идващо от още по-далеч от 1,0180! Почти 90 пипса движение в една свещ! Основната зависимост за скоростта на връщане е един от моите лични фаворити - най-вече заради психологията, участваща в движението. Представете си всички нови / неопитни търговци гледайки тази свещ да лети нагоре. Какво си мислят? Разбира се, не искат да влязат с къса позиция! Повечето нови трейдъри виждат как този ход се случва, и мислят, че бързото движение нагоре ще продължи до безкрайност! Без да се замислят, те гонят тази търговия нагоре, плащайки по-високи и по-високи цени, и най-накрая по-големият тренд и предходната зона на предлагане смазват тези краткосрочни ходове нагоре. Моля, не ме разбирайте погрешно - не се радвам на факта, че много нови трейдъри падат в капан чрез закупуване след бърз ход нагоре, в зона на предлагане, в низходящ тренд - наслаждавам се на факта, че аз не съм част от тази тълпа!

Сега, нека да минем през стъпките във възходящ тренд. Първо, аз чертая трендлиния, като са необходими най-малко две точки, за да се изтегли чертата, и всички бъдещи докосвания на линията са потвърждения, че линията е валидна. Когато цената достигне линията, веднага гледаме право в ляво за да видим дали има пресечна точка със зона на търсене. Ако няма зона на търсене, няма сделка! Ако има зона на качеството търсене, е време за покупка при условие че има най-малко 3:1 съотношение печалба/риск от тази зона до следващата зона за предлагане.

777777777777777

Умишлено оставих тази графика почти празна, надявайки се, че ще гледате в нея и ще се опитате да разберете къде са докосванията, и защо тази зона беше добра зона. Колко основни зависимости забелязахте в тази графика за това ниво?

И така, вече я имате- проста трендова стратегия, полезна както за дълги, така и за къси позиции. Едно от хубавите неща на тази техника е, че можете да я прилагате за всяка времева рамка, и с правилното управление на риска, трябва да ви помогне да направите още доста пипсове във вашата трейдърска кариера!


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни