www.varchev.com

Уроци от "старата школа"

Рейтинг:

12345
Loading...

"Bottom fishing" е инвестирането в акции, които са евтини поради проблем с компанията или икономиката. Инвеститора спекулира, че депресията в цената на акциите е временна и ще се възстанови, което ще доведе до печеливша инвестиция. Bottom fishing е рискована стратегия, защото цената на акциите на дружеството е в депресия поради някаква причина и не може да се съвземе. Използва се също след голяма разпродажба или спад на пазара, при покупка на свръхпродадени стоки.

"Old Lady" е псевдоним за Централната банка на Англия. Пълното име е „the Old Lady of Threadneedle Street“, то се отнася до местоположението на банката. Банката на Англия се намира в центъра на град Лондон на Threadneedle Street.

"All the Boats Rise", когато приливът идва, всички лодки се покачват. Когато на борсата има възход, повечето запаси увеличават стойността си, което се дължи на свръх оптимизъм. Обратното е, когато приливът свърши, всички лодки потъват, което се дължи на свръх-песимизъм.

"Castles in the Sky", когато цените на акциите са изключително надценени, и това не е оправдано от бъдещи увеличения на заплатите.

"Field Bet" е закупуване на група от акции от един отрасъл, най-често, когато една група е нерентабилна и пазара е препродаден. Теорията е, че някои фирми могат да фалират, но един или повече може да оцелее и да донесат големи печалби в цената на акциите.

"Misery Index", равнището на безработица и инфлацията сумират процент. Терминът е популяризиран от президента Джими Картър по време на неговата президентската кампания.

"Crash" е голяма разпродажба (-10% или повече) на пазара в рамките на един ден.

"Painting the Tape", когато една група от инвеститори незаконно влияе на цената, като търгува по едно и също време. Дей трейдърите да причинят подобни събития.

"Nifty Fifty" група от 50 надценени акции, които в голяма степен са повлияли на пазара през 1960.

"Closing Bell", когато търговията приключи на Нюйоркската фондова борса се удря камбаната за да сигнализира.

"Dovish" - Когато председателите на ФЕД предпоалгат, че лихвените нива могат да бъдат понижени скоро

"Hawkish" - Когато председателите на ФЕд предполагат, че лихвените нива могат да бъдат повишени скоро

"Nine-Fifty" - група от 50 надценени акции на компании с големи капитализации, които силно повлияват на пазара през 1960г

"Stagflation" - Състояние на икономиакта когато безработицата и инфлацията са високи. Доста често, стагфлацията е причинена от масивно харчене от федералното правителство което води до дефицит. Тези разходи намаляват продукцията на частния сектор с по-висока инфлация

"Triple Witching Hour" - Последният час на търговия в петък, когато изтичат фючърси върху индекси, опции върху индекси и опции върху акции. Това се случва третият петък на Март, Юни, Септември и Декември


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни