www.varchev.com

Топ 10 на най-богатите хора във финансовия свят

Рейтинг:

12345
Loading...

Всеизвестното списание Forbes публикува списък с топ милиардерите на САЩ. Списъкът е обобщен до най-успешните от тях във финансовия между, които са трейдъри, инвеститори, управляват хедж фондове или са успешни в управлението на средства.

Ето и класацията:

10. Philip Anschutz 
Нетно богатство: $11.3 милаирда;
Години: 78;
Държава: САЩ;
Индустрия: Диверсифицирани инвестиции
Източник на богатството: Собствено

Известният милиардер Philip Anschutz е направил цяло състояние покрай индустрията с петрол, железопътни линии, имоти и спорта. Anschutz също така държи "Кралският отбор" на Националната Хокеина Лига и има частичен дял в баскетболния Лейкърс. Опитва се да създаде най-голямата ферма с вятърни турбини в щата Уайоминг.

9. David Tepper

Нетно богатство: $11.6 милиарда;
Години: 61;
Държава: САЩ;
Индустрия: Хедж фондове
Източник на богатството, Appaloosa Management

Tepper основа своят хедж фонд "Appaloosa Management" през 1993 г. и сега управлява $15 милиарда. Tepper по-рано тази година закупи "Каролина Партнърс" от Националната Футболна Лига за $2.3 милиарда. През септември, Tepper оповести, че фирмата е ограничила притежаването на американски акции. От "Appaloosa Magement" съобщиха през май, че са продали целият си дял в Apple, който преди съставяше 7% от портфолиото на компанията. Компанията също така има интерес към фармацетвичната "Allergan".

8. Steve Cohen

Нетно богатство: $13 милиарда;
Години: 62;
Държава: САЩ;
Индустрия: Хедж фондове
Източник на богатството, Point72 Asset Management

Steve Cohen ръководеше SAC Capital в продължение на години, един от най-успешните хедж фондове в историята, но се наложи да закрие фонда, след като се признаха за виновни в търговия с вътрешна информация. След това Cohen, стартира Point72 Asset Management и започна да привлича външен капитал през 2018 г., след като известно време движеше фонда от домашният си офис. Сега той управлява $13 милиарда. По-рано тази година, служителка на фонда, завела съдебен иск с обвинение за всеобща полова дискриминация във фонда, включително огромни, несправедливи разлики в заплащанията между мъже и жени. Бившият президент на фонда и на компанията McKinsey, който е бил въвлечен в иска, по-късно се оттеглил от поста си. След като искът бил отхвърлен от Федералният съд миналата седмица, сега той отива на арбитраж.

7. Steve Schwartzman

Нетно богатство: $13,8 милиарда;
Години: 71;
Държава: САЩ;
Индустрия: Инвестиции
Източник на богатството, Blackstone Group

Steve Schwartzman основава Blackstone през 1985 г., заедно с Pete Peterson. Сега най-голямата, частна инвестиционна фирма в света, чрез Blackstone, той управлява 439 милиарда в различни активи. За миналата година Schwartzman получи чек за $786 милиона, превръщайки го в най-скъпо платеният президент на частен инвестиционен фонд.
През последните няколко години, Schwartzman вече не участва дейно във взимането на решенията за Blackstone, но все още остава силен в привличането на средства.
По-рано тази година, Blackstone, издигна завеждащият сектор имоти Jonathan Gray за президент, което го доближава до бъдещето заместване на Schwartzman като главен изпълнителен директор. В една от най-големите си сделки през финансовата криза, Blackstone се съгласяват да закупят дял в Thomson Reuters на стойност $20 милиарда.

6. Carl Icahn

Нетно богатство: $16,3 милиарда;
Години: 82;
Държава: САЩ;
Индустрия: Инвестиции
Източник на богатството, Icahn Enterprises

Carl Icahn е създал навик да мотивира подценени и слабо - ръководени компании да променят своят ход на развитие към по-добро. От както е основал своята инвестиционна фирма през 1968, Icahn се е превърнал в един от най-влиятелните личности във финансовия свят, инвестирайки в компании със силен профил, включително RJR Nabisco, Philips Petroleum, Viacom, Marvel, Time Warner, Netflix и Herbalife. В момента Icahn Enterprises разполага с активи под управление на стойност около $8 милиарда.
Icahn беше специален съветник на президента Trump по регулациите докато не се оттеглил през 2017г.

5. Abigail Johnson

Нетно богатство: $17,3 милиарда;
Години: 65;
Държава: САЩ;
Индустрия: Money Management;
Източник на богатството: Наследство, Fidelity Investments

Abigail Johnson е изпълнителен директор на гигантът във взаимните фондове Fidelity Investments от 2014 г., когато пое управлението от баща си Ned Johnson III. Дядо ѝ е основал компанията през 1946 г. Johnson има около 24.5% дял във фирмата, която управлява $2.5 трилиона.
Johnson, която е първата жена, ръководеща Fidelity е известна с това, че не изпъква толкова публично. По-рано тази година, тя произнесе рядка реч в опит да адресира прилагането на сексуален тормоз във Fidelity. Тя също така открито използва Bitcoin.

4. Ray Dalio

Нетно богатство: $18,1 милиарда;
Години: 69;
Държава: САЩ;
Индустрия: Хедж фондове;
Източник на богатството: Собствено, Bridgewater Associates

Хедж фондът на Ray Dalio е най-големият в света, менажирайки портфолио на стойност $160 млрд. в глобални инвестиции. В пикът на своята кариера и натрупвайки значително богатство, Dalio все по-често се залавя с това да дарява пари и да поднася съвети към търсещите ги. Той е изпълнил т.нар. The Giving Pledge, като се ангажира да дарява голяма част от богатството си. Също така е започнал 30 - минутни YouTube видеа, в които разкрива своите "инвестиционни тайни". Публикувал е упътване за money management, обхващащо 123 страници, в което се засяга и лидерството. Този негов собственоръчно публикуван труд се приема за "Библията" на финансовия свят.
Dalio винаги е предприемал радикален подход към мениджмънта, като е държал всичко, което той или фонда е предприемал като ходове да е достъпно и прозрачно за служителите. Дори и да се счита за "култ", Bridgewater е едно от най-желаните места за работа във финансовия свят. Dalio твърди, че неговият успех се дължи на това да не стъпва по отминали грешните стъпки, ако историята се повтаря и така следи хода на всяко свое решение и си взема поука. За да подсигури съществуването на Bridgewater и без него, той наскоро отстъпи от мениджърската си отговорност, но остана активен в инвестиционната стратегия.

3. James Simons

Нетно богатство: $20 милиарда;
Години: 80;
Държава: САЩ;
Индустрия: Хедж фондове;
Източник на богатството: Собствено, Renaissance Technologies

Преди да революционализира хедж фондовете със своят математически подход. "Квантовият Крал", James Simons, работил към US Department of Defence по време на Виетнамската война и разшифровал вражеските кодове, които били използвани в комуникацията. След това обаче бил уволнен, след като изказал критика за войната във пресата. Бил председател на Математическия факултет за Stony Brook Unviersity в продължение на 10 години и напуска през 1978 година за да създаде фирма за високо честотна търговия. Тази фирма, днес наричната Renaissance Technologies има повече от $57 милиарда в активи под своя контрол. През целият си живот е дарил повече от $2.7 милиарда.

2. Thomas Peterffy

Нетно богатство: $20,2 милиарда;
Години: 74;
Държава: САЩ;
Индустрия: Брокерство
Източник на богатството: Собствено, основател на Interactive Brokers

Thomas Peterffy, който се счита за бащата на модерния трейдинг, основа трейдърската компания Interactive Brokers през 1993 г. През 2007г. компанията става публична, но той все още държи мажоритарен дял. Peterffy имигрира от Унгария в Щатите през 1965 г. без никакви пари и без да знае английски. Започнал работа като софтуерен дизайнер и след това си купил място на Американската Стокова Борса и започнал да търгува опции през 70-те години. Създава компютър, който можело да се държи в ръце и го използвал да търгува на пода на борсата. Също така бил известен с невероятната си съпротива срещу Социализма. Стартирал редица реклами по телевизията на изборите през 2012 г. за опасностите, които се крият за разпределенията на богатството.

1. Warren Buffett

Нетно богатство: $88,3 милиарда;
Години: 88;
Държава: САЩ;
Индустрия: Диверсифицирани инструменти;
Източник на богатството: Собствено, Berkshire Hathaway

Warren Buffett започва всеславната си инвестиционна кариера на млади години. Като дете той разнасял вестници с колелото си а на 11 години, амбициозният младеж от Небраска, закупил първите си акции на компанията Cities Service Preffered на стойност $38 долара, след което ги продал за $5 печалба. Бил отхвърлен от Харвардския Бизнес Университет и затова записал в Колумбийския Бизнес Университет и се учил под опелото на инвеститорът enjamin Graham, който в последствие щял да стане ментор на младият Buffett . Работил е като анализатор на ценни книжа през 50-те години, след което стартирал собствена инвестиционна фирма. Закупил текстилната компания Berkshire Hathaway през 1969 г., превръщайки я в холдингова компания, която в последствие се разширила до неузнаваемост, натрупала цяло състояние и дарила Buffett с прякора "Ораколът от Омаха". Има дялове в Coca - Cola, American Express, Geico, Fruit of the Loom, Diary Queen и General Motors - всички му генерират пари в дългосрочния план.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни