www.varchev.com

Четири общи инвестиционни стратегии с които можете да управлявате парите си

Рейтинг:

12345
Loading...

Критериите които мениджърите на взаимните фондове използват за да управляват портфейлите на своите клиенти са най различни и всички са според индивидуалния мениджър. Така че при избора на фонд, трябва да се вгледате внимателно в инвестиционният стил на мениджъра за да се уверите, че отговаря на вашите личностни характеристики.
Инвестиционният стил е от изключително важно значение. И риска и доходността са свързани по между си. Според сегашната теория и практика можете да оптимизирате портфейла си по всяко едно време при определени критерии с цел да оптимизирате риска и доходността.
Ето и един поглед към 4 инвестиционни стратегии с които можете лично да управлявате средствата си:

    • Top-Down investing
    • Fundamental and technical analysis
    • Contrarian investing
    • Dividend investing


1. Top-down investing

Тази стратегия на инвестиране включва избора на актив на база една голяма тема.
Например ако имаме налице много силни очаквания, че икономиката ще нарасне рязко, можем да се насочим към покупка на отделни икономически сектори, като например промишления сектор или високите технологии. Ако очакваме потреблението да нарасне рязко, то е добре да се насочим към акции на компании които произвеждат потребителски стоки.
Ако имаме очаквания, че икономиката ще спадне е добре да се насочим отново към потребителските акции и тези на отбраната и здравеопазването.
Силата на този модел е че се търсят определени компании не цели сектори и инвестицията може да разчита само на най-добрите в сектора. Един добър пример е злато-добивната индустрия. Ако ние знаем, че златото ще расте не е нужно да купим всички компании от сектора а само най-добрите след обстоен анализ.


2. Фундаментален и технически анализ

Фундаменталният анализ изисква оценка на всички фактори които оказват влияние на инвестицията. За начало можете да погледнете цялата финансова информация на компанията и да прегледате техните конкуренти, тяхното управление и техните клиенти. Добре е след като направите това да сте наясно от къде точно идват приходите на компанията.
Техническият анализ предоставя на индивидуалният инвеститор да избира своите активи на база определени формации при цената на акциите. Например може да търгувате само трендови акции или акции които се търгуват в определен диапазон или са направили техническа формация. Повечето мениджъри разчитат на фундаменталната част, но тя не винаги може да изиграе важна роля или да е в момент на отиграване и техническият анализ да ви помогне да се включите по тренда.
Най-добрият вариант е да се комбинират двата типа анализ.

3. Contrarian investing
Този вид инвестиция избира активи които са подценени и се очаква в дългосрочен план цената да отрази това и да достигне справедливата стойност на акциите. Този стил обикновено награждава своите инвеститори, но вие трябва да внимавате точно в кой момент закупувате актива. Рискът се състои в това да не оцените правилно компанията и да не се получи очакваният ръст.

4.Dividend Investing
Както подсказва името, акциите които подбира този модел на инвестиция са дивидентните такива. Моделът търси акции на компании които със всяка изминала година увеличават своите печалби и размера на дивидентите.
В този случай дори и цената да спадне, пак ще имате доход който може да покрие разликата в цената и дори да излезете на печалба.
Нещо което е важно за тези компании е това печалбите им да не нарастват стремглаво, а да са плавни и стабилни. Ако имаме налице резки увеличения при печалбата това може да означава, че те се появяват на моменти пикове при продажбите или с две думи временно явление.

Повечето експерти в областта съветват да разнообразявате стиловете за да можете да диверсифицирате добре вашият портфейл.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни