www.varchev.com

Топ 10 на най-известните трейдъри в света

Рейтинг:

12345
Loading...

Има няколко известни бивши трейдъри, които са продължили своята кариера към друго направление като напримерм John Key (Премиерът на Нова Зеландия) и Jimmy Wales (основателят на Wikipedia). И все пак, тази класация е направена за трейдъри, известни със своят опит и прочули се с трейдърските си изпълненя. Техният живот и професионален път е описан от триумфи и падения, някои дори достигайки митологични триумфи, експлоатирайки системата. Списакът започва с легендарни трейдъри нарадени исторически и по опит до днешен ден.

1.  Jesse Livermore

Jesse Lauriston Livermore (1877 – 1940) е бил известен американски трейдър с своите феноменалния печалби и загуби на пазара. Той успешно влязал с продажби по време на големият пазарен срив през 1929 г. и реализира печалба в размер на $100 милиона. За съжаление обаче, през 1934 г. той губи цялото си състояние и отнема живота си през 1940 г.

2. William Delbert Gann

WD Gann (1878 – 1955) предвиждал пазарните движения с помощта на гемоетрични модели, астрология и древни математически методи. Неговите тайнствени инструменти включват линиите на Ган. Освен с търговията си, Ган е известен с публикуването на редица книги и провеждането на курсове.

3. George Soros

Роденият в Унгария Джордж Сорос (роден в 1930 г.) е председателят на Soros Fund Management и това е една от най-успешните фирми в историята на трейдинга и във хедж фондовата индустрия. Той си заслужил прякора „The Man Who Broke the Bank of England” през 1922 г. след като изтъргувал $10 милиарда паунда срещу с продажба, което му донесло печалба от $1 милирад.

4. Jim Rogers

James Rogers, Jr (роден в 1942 г.) е председател на Rogers Holdings и съ-основател на Quantum Fund заедно с Джордж Сорос в ранните 70 години, който реализира внушителните 4200% ръст за 10 години. Роджърс се прочу с правилната си прогноза за мечи пазар върху суровините през 1990 г. и също така написал книга, в която описа своите приключение докато пътувал по света.

5. Richard Dennis

Richard J. Dennis (роден през 1949 г.) оставил своя отпечатък в света на трейдърите като много успешен трейдър на Чикагската стокова борса. Говори се, че придобил $200 милиона, изграждайки състоянието си в продължение на 10 години от борсови спекулации. Заедно с партньора си William Eckhardt, Денис бил съ-основател на митичния Turtle Trading експеримент.

6. Paul Tudor Jones:

Paul Tudor Jones II (роден в 1954 г.) е основателят на Tudor Investment Corporation, един от най-големите и водещи хедж фондове. Tudor Jones придобива известност след като печели $100 милиона от продажбите на акции по време на пазарния срив през 1987 г.

7. John Paulson

John Paulson (роден в 1955 г.) основател на хедж фонда Paulson & Co оглавил класациите във финансовия свят след като прави милиарди през 2007 г., купувайки т.нар. Credit default swaps, ефективно продавайки и залагайки срещу US. Subprime Mortgage Lending Market.

8. Steven Cohen

Steven Cohen (роден през 1956 г.) основа SAC Capital Advisors, водещ хедж фонд, главно търгуващ акции. През 2013 г., SAC били обнивнени от Комисията по финансов надзор на Щатите в търговия с вътрешна информация и по-късно се съгласили да платят глоба от $1.2 милаирда.

9. David Tepper

David Tepper (роден през 1957 г.) е основателят на широко – известният хедж фонд Appaloosa Management. Tepper, специалист в инвестирането на дългови инструменти е имал няколко изказвания пред CNBS където неговите анализи и мнения се следят внимателно и са високо ценени от трейдърите.

10. Nick Leeson

Nicholas Leeson (роден през 1967 г.) е отцепилият се трейдър, който предизвика колапса на Barings Bank. Leeson излежа 4 – годишна присъда в Сингапурски затвор и след като бе пуснат на свобода той стана президент на футболния Ирландски клуб Galway United.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни